GÜNDEM Haber Girişi : 12 Mart 2022 16:07

KIRKPINAR, ERZURUM KİLİDİ MÜLKİ İSLAMIN

KIRKPINAR, ERZURUM KİLİDİ MÜLKİ İSLAMIN
İYİ Parti il başkanı Melih Kırkpınar Erzurum’un kurtuluşu ve İstiklal marşının kabulü münasebeti ile yazılı bir açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamada Kırkpınar, "Bugün, tarihi kahramanlıklarla dolu güzel vatanımızın doğuda ki incisi Erzurum’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 104.yıl dönümünü kutluyoruz. Kuruluşundan kurtuluşuna kadar birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan güzel şehrimiz, tarihinin her bir dönüm noktasında birçok ülkenin işgaline ve bununla birlikte halkımız katliamlara maruz kalmıştır. Fakat Erzurum halkının düşmana boyun eğmeyen yüreği, inancı ve onurlu direnci her bir işgali bertaraf etmiştir. 

 

 

 

 

12 Mart 1918 de güzel şehrimizin işgalci güçlere karşı kazandığı zafer tüm ülkemize örnek olmuş ve Erzurum’umuz, kurtuluş savaşımızın başlangıcının en önemli durağı olma şerefini taşımıştır. 104 yıl önce bugün kazanılan zaferimizde, bu topraklar uğruna canını vermekten bir an olsun tereddüt etmeyen kahraman ordumuz ve Erzurum halkının zafer ve düşman işgalinden kurtuluşunun günü kutlu olsun. Bu vesileyle bizlere bu şan ve şerefi yaşatan şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. 

 

 

 

 

Bugünün bir diğer anlamlı olayı da, vatan sevdalısı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un aziz milletimiz ve kahraman ordumuzun bizlere yaşattığı istiklalimizi şereflendiren İstiklal Marşımızın kabulünün 101.yıl dönümünü kutluyoruz. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.