GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 27 Kasım 2020 17:36 Haber Girişi : 27 Kasım 2020 17:44

Kırkpınar Erzurum adına teşekkür etti.

Kırkpınar Erzurum adına teşekkür etti.
Ankara'nın Ulus semtinde yer alan, Erzurumlu Nafiz Bey adıyla anılan tarihi yapının kent müzesine dönüştürülmesi Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edildi. İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Yavaş'a teşekkür etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 2020 yılı bütçesi kapanış toplantısında, Cumhuriyet dönemi yapılarından Erzurumlu Nafiz Bey adıyla anılan binanın restorasyonunun yapılarak kent müzesi haline getirilmesi kabul edildi.  Erzurumlu Nafız Bey Apartmanı, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında Ankara’da müteahhitlik yapan sayılı inşaat şirketlerinden birinin sahibi olan ve Kurtuluş Savaşı döneminde İtalya’dan getirterek orduya yaptığı uçak bağışıyla da tanınan Nafız Kotan tarafından inşa edilmişti.

 

 

 

 

Bu karar üzerine yazılı bir açıklama yapan İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibine teşekkür etti. Nafiz Kotan İsminin yaeşatılması adına son derece önemli bir karar alındığına dikkat çeken İl Başkanı Melih Kırkpınar, " Erzurum Hava alanına Nafiz Kotan isminin verilmesi için bir çok çabada ve girişimde bulunuldu, ancak bu bir türlü gerçekleşytirilmedi. Kurtuluş savaşında Dadaş'a yakışır bir duruş sergileyen Nafiz Bey'in unutulmaması ve gelecek nesillere de anlatılması açısından bu son derece önemliydi. Ancak Ankara Büyükşehir belediyesi, yıllarca ihmal edilmiş olan Erzurumlu Nafiz Bey apartmanının restorasyonu için karar aldı. Bir Erzurumlu olarak kendisine teşekkür ediyoruz." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • semih şahin 16 Ocak 2023 15:59

    2020 den bu yana bi gellişme yok hala eskiasi gibi duruyorr bina kapısına demir kilit vurulu bir şekilde