GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mart 2022 14:25

Kırkpınar'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı...

Kırkpınar'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı...
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar 8 Mart Kadın günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

ERZURUMEKSPRES - İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar 8 Mart Kadın günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Kırkpınar mesajında, “Hepimiz hayata bir kadının canından canlanarak gözlerimizi açıyoruz.  Evimizde annemiz, eşimiz, kızımız kız kardeşimiz. Okulda öğretmenimiz. Fabrikada, ofiste iş arkadaşımız. Hastanede doktorumuz. Spordan siyasete, bilimden askerliğe, tarladan fabrikaya evimizde ki görülmeyen iş gücüne kadar hayatımızın her alanında, her an bizimle mücadele veren yol arkadaşlarımızın en değerlileri kadınlardır. 

YASAL DÜZENLEMELER YETERSİZ

Ne yazık ki 21.yüzyılda bile, ülkemizde ve Dünyanın birçok yerinde kadınlar halen yok görülüp aşağılanıyor. Çeşitli istismarlara, psikolojik ve fiziksel şiddetlere maruz kalmaları yetmiyor gibi bir de kalleşçe öldürülüyorlar. Cezai yaptırımlar yetersiz ve çoğu kez adaletsiz kararların çıktığı bir gerçektir. Halen eşit hak ve hürriyetler için mücadele vermeleri de her şeyde olduğu gibi biz erkeklerin ayıbıdır. Kadınları erkek şiddetinden koruyucu yasal düzenlemelerin yetersiz olması neticesinde her gün en az bir kadınımızı erkek şiddetine kurban veriyoruz. 

GENEL BAŞKANIMIZ BİZLERE ONUR VE GÜVEN VERİYOR

Bizler İYİ Parti ailesi olarak bir kadın genel başkanına sahip olmanın verdiği onur ve güveni taşımaktayız. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendinin kararlılığı, duruşu ve bilgisi ile bizlere her zaman yol gösterici olması, bizlerin en büyük şansı ve gücüdür. Bu, özellikle biz İYİ Partili erkeklere, kadına şiddetin engellenmesi ve kadın haklarının uygulaması konusunda daha fazla sorumluluk vermektedir ve her zaman, her platform da bunu dillendirip mücadelesini etmekte kararlıyız. 

KADIN VE ERKEK EŞİTTİR

Son olarak; kadınlarımız erkeklerin kölesi ve bir meta değildir. Kadınlar da biz erkekler gibi eşit yaşam haklarına ve özgürlüğüne sahiptir. Bir kadının yaşam haklarını kısıtlamak ve doğuştan sahip olunan haklarını lütuf gibi vermek istemek ya da vermek istememek hiçbir erkeğin haddi değildir ve olamazda. Bir erkek ancak ve ancak bir kadının haklarını yaşaması için mücadele verebilir. Bizlerde bu konuda her zaman gerek hukuki, gerekse şartların gerektirdiği her şekilde her zaman kadınlarımızın yanında olacağız. Bugün söz verip, yarın unutanlardan olmadık olmayacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliliği sağlanana kadar bir gün değil, her gün aynı değer ve sevgi ve saygıyla kadınlarımızın yanındayız. 

Bu değerli gün vesilesiyle; kadınların sömürülmediği, öldürülmediği, insanca yaşadığı ve yok görülmedi bir ülke ve Dünya özlemiyle, hayatımızın her anında gücümüze güç veren bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü saygı ve sevgiyle kutlarım. “

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.