GÜNDEM Haber Girişi : 10 Kasım 2022 10:58

Kırkpınar'dan 10 Kasım mesajı...

Kırkpınar'dan 10 Kasım mesajı...
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, 10 Kasım nedeniyle bir mesaj yayımladı...

ERZURUMEKSPRES - İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında şunları söyledi, "Değeri hergün biraz daha fazla anlaşılan, kurtuluş mücadelemizin lideri, güzel vatanımızın kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü  ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

İşgal altında kalmış vatan topraklarında, yokluk içinde kalmış ve umudu tükenmiş bir millete umut olan, bağımsızlık mücadelesini başlatarak kahraman bir milletin kurtuluş ateşini yaktıran, hayatını Türk halkının istiklâl ve istikbaline adayan, yeri asla doldurulamayacak bir şahsiyet olan, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderin yolunda ve izinde gitmenin haklı gururunu yaşıyoruz. 

 

 

Atatürk sadece büyük bir komutan değil, bütün emperyalist ülkeleri savaş meydanlarından sonra masada da dize getiren iyi bir devlet adamı ve diplomattı. 

Kurduğu okullar ve eğitim sistemi ile bu milletin aydınlanmasında öncü olan Başöğretmendi. 

Ekonomisi bitmiş ülkemizi şahlandırmak için tarımdan sanayiye bir çok alanda kurulmasını sağladığı fabrikalarla büyük atılımlar yapılmasının mimarıydı. 


Hasta yatağında, "Beni Türk hekimlerine emanet edin" diyecek kadar halkına güvenen büyük bir vatanseverdi.


Fikirleri ilelebet yaşayacak, ilke ve inkılapları sonsuza kadar ışığımız olacaktır. Tüm Dünya devlet adamlarının bugün bile önünde saygıyla eğildikleri, askeri ve siyasi deha Ulu Önderimiz, dün olduğu gibi bugünde yarında nesiller boyu yaşayacaktır. 


Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları vatan kılmak için canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun... "

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.