GÜNDEM Haber Girişi : 11 Kasım 2021 10:23

Kınadığınız her şeyle sınanıp sınıfta kaldınız

Kınadığınız her şeyle sınanıp sınıfta kaldınız

Siyasetin amacı hizmet etmek ve daha müreffeh bir toplum inşa etmektir. Siyasi partiler rakipleri ile yarışırken vaatlerini bu minvalde verir.

 

 

 

 

Günümüz Türkiye siyasetini takip ettiğimizde, karşımıza enteresan durumlar çıkıyor. İktidar partileri bir şey üretmemenin verdiği sancıyla olsa gerek, kavga etme ve algı üretme yarışına girmişler.

 

 

 

 

Muhalefeti hizmetleri ile değil, algılarla yenme ve yıpratma çabası içindeler. Liderlerinden başlayan bu çaba en tabana kadar yansımış durumda. Bu tehlikeli durum daha büyük olayların tetikleyicisi olabilir. Bunu bile bile hatalarında ısrar etmelerinin mantıklı hiçbir açıklaması olamaz.

 

 

 

 

Başta temel hak ve özgürlükler olmak üzere ekonomik, siyasal ve toplumsal sorunlar konusunda çözüm odaklı çalışmamakta ısrar eden iktidar partileri, muhalefeti rakip değil düşman olarak görmekte. Bununla da kalmayıp tüm yurttaşlara da böyle olacak zorbalığını dayatmakta.

 

 

 

 

O işler öyle olmuyo işte. Yurttaşın hassas noktalarına temas ederek, muhalefeti yıpratmaya çalıştığınız her konuda, sınıfta kalmışsınız. Bugün birilerine ısrarla yakıştırmaya çalıştığınız olaylarda, karşınıza onlarca hatanız serilir. Kimse yemiyor bu numaraları artık.

 

 

 

 

Bize çözümlerle gelin. Cezaevlerine haksız yere tıktığınız onbinlerce insana, o yıkılan yuvalara, sönen ocaklara cevabınız nedir? Berbat ötesi ekonomi politikanıza çözüm nedir? Açlıktan, işsizlikten kaç insanımız daha intihar etmeli siz hatanızdan dönün diye?

 

 

 

 

Ya da daha ne kadar doyurmak için çalışmalıyız zenginlerinizi? Kaç milyar dolar daha lazım yandaşlarınıza? Kaç tane şehit cenazesi daha yakacak canımızı? Kaç tane saray lazım? Güç ve iktidarınızı korumak için kaç tane şirke gireceksiniz?

 

 

 

 

Düşün yakamızdan artık. Ya ülkeyi getirdiğiniz bu durumdan kurtarın (ki bunu yapmayacağınızı cümle cihan biliyor) ya da seçime gidin. Yurttaş aç, yurttaş özgür değil, yurttaş mutsuz, yurttaş umutsuz. İktidarınız boyunca bu vatana yapacağınız tek ve en büyük iyiliği yapın da düşün yakamızdan. Kınadığınız her şeyle sınanıp sınıfta kaldınız. Sizden istediğimiz sadece bir iyilik, DÜŞÜN YAKAMIZDAN.

Bilgiyle kalın...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sunmani Yıldırım 18 Kasım 2021 07:25

    Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler ya işte gunumuz siyaseti tamda bu noktada.acilislarda bakıyorum iktidar b başkanı süt liman öyle söylemleri varki sanki erzurumu ihya etmiş yaptın yapmadın demiyoruz kaça yaptın kime yaptırdın şehrin 7 kapısı vardı çok sukur bu kapılar konple yandaşlara açıldı yerle yeksan oldu tarihi yapıları restorasyon adı altında tarumar ettin tarihi eserler hiç ortada yok Allah aşkına o kaldığın yerlerdeki tarihi dokular kaldimi sırf Rant uğruna şehri O sürükle yumurta boyar hale getirdiniz bunlar gün yüzüne çıkınca umarim cevabınız olucaktir her yer bitti iki şehrin yöneticisi vakıflara el attı çünkü oralardan hesap sorulmaz en iyi kara para aklama yeri Allah sonumuzu hayreyleye bir an evvel kendinize gelesiniz bu doymak bilmeyen egonuzdan.