KİM BU YAVUZ KELEŞ?

Seçimler yaklaştıkça hemen her partide, daha önce duymadığımız isimler gündeme geliyor. Bu isimlerden biri de son günlerde Erzurum’da İYİ Parti kulislerinde adından sıkça bahsedilen, Bursa’da yaşayan iş insanı Yavuz Keleş.

 

 

Daha önce İYİ Parti’de kimler aday olabilir, kimlerin ismi gündemde duyduklarımızı yazmıştım. İl Başkanı Melih Kırkpınar, Genel Başkan Meral Akşener’in danışmanı Zekai Kaya, Narman Eski Belediye Başkanı Ahmet İşleyen, İl Başkan Yardımcısı genç Avukat Yakup Çağrı Arısoy, Prof.Dr. Ömer Selim Yıldırım, Diş Hekimi Prof.Dr.Fatih Çanakçı, Makine Mühendisi Prof. Dr. İsak Koçtioğlu, Erzurum Milli Eğitim Eski Müdürü Fevzi Budak, Erzurum Bölge Eğitim Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Fatih Aras,  Horasan’ın İlçe Eski Başkanı iş insanı Fatih Karataş, ERÇİMSAN AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı ve ETSO Başkanı Lütfü Yücelik’in oğlu, Fatih Yücelik, Anavatan Partili Erzurum’un eski belediye başkanı Merhum Necati Güllülü’nün oğlu Türker Güllülü, Maden Mühendisi Yılmaz Ceyran, Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın kızı olan Doç.Dr. Zeynep Kamalak,  başarılı iş kadını Feride Eda Çalıkuşu, Eczacı Canan Uçar.

 

Saydığım isimlerden milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıklayan ilk isim İl Başkanı Melih Kırkpınar oldu. ERKHaber TV ekranlarında, İl kongresinde aday olmayacağını, İl ve İlçe teşkilatlarıyla yaptığı istişareler sonrasında milletvekili aday adayı olması yönünde bir karar çıktığını ve kendisinin de bu karara uyacağını söylemişti.

 

Bu isimlere yeni isimlerde ekleniyor. Erzurum’da yapılan anketlerde oy oranı artan İYİ Parti, siyaseti düşünenlerin de çekim merkezi oluyor.

 

Son günlerde İYİ Parti Erzurum kulislerinde Yavuz Keleş ismi de gündeme geliyor. Bursa’da yaşayan iş insanı Yavuz Keleş’in Erzurum’dan milletvekili aday adayı olacağını söyleyenlerin sayısı oldukça fazla. Hatta kaçıncı sıradan aday olacağını bile söyleyen ilçe başkanları var. Sırası şimdilik bende kalsın.

 

Yavuz Keleş kimdir; diye internetten bir araştırma yaptım yapmasına ancak, kendisiyle ilgili detaylı bir bilgi yok. Bursa’da iş insanı, Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Derneğinde başkanlık yapmış. Erzurum’da bir yatırımı var mı bilmiyorum. Erzurum’la bağı ne kadar kuvvetli açıkçası onu da bilmiyorum. Bildiğim 7 Ocakta yapılacak İl Kongresi öncesinde bir il başkan adayının kendisi arayıp, “ ben aday oluyorum, şayet seçilirsem, ekonomik olarak beni destekler misiniz?” diye kendisine sorduğu. Kendisinin de “seçilirsen desteklerim” dediği.

 

İYİ Parti 2018’de, Erzurum’da yaşamayan, adını kimsenin bilmediği, hatta kendisinin de İstanbul milletvekilliği için başvurduğu ‘ yerli ithal ’ aday Naci Cinisli’yi kontenjandan, listenin birinci sırasından aday etmişti. 2018’de Naci Cinisli ile İYİ Parti, ancak 35 bin 503 oy alabilmişti ki bu oy vekil çıkarmaya yetmiyordu. Millet ittifakı partilerinin yani CHP ve Saadet Partisi’nin oylarıyla milletvekili olabilmişti.          

 

İYİ Parti aynı hatayı yapar mı bilmem. Ancak Erzurumlu şehirde yaşayan, kendisiyle ilgilenen, tanıdığı bildiği insanları tercih ediyor. Seçim sürecinden 3 ay önce şehre gelip, “Beni Genel Başkan gönderdi, seçip göndereceksiniz” edalarında olanlara pek rağbet etmiyor. Benden söylemesi…       

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.