Kilit te, anahtar da Sekmen’de

BB Başkanı Mehmet Sekmen’i  BB Erzurumspor ile ilgili olarak yaptığı açıklamaları başından sonuna kadar izledim.  Önceki yazımda da zaten belirtmiştim. Sekmen’in açıklamaları beni teyid etti:

 Yazımda, Mehmet Sekmen’in önünde iki yol var. 1.si takımın yönetimini,  futbolun içinden gelen kişilerin çoğunlukta olduğu, bilinçli transfer yapabilecek kapasitede olan , ‘komisyonsuz iş yapan ‘ yönetici adaylarına kongrede teslim etmesi.  2. Yol ise eğer ki Mehmet Sekmen , ‘ takımın yönetimini vermem ‘ şeklinde bir direnme yaparsa, takımın yönetimine  yine bu işi bilen, futbolcularla yönetim arasında köprü vazifesi görecek sportif  Teknik Direktörlük yapabilecek, yönetime futbol bilgileri ile destek olabilecek fakat  yetkileri olacak birilerini de yönetime alarak  yönetim kurulu oluşturmalı.

Sayın Sekmen Erzurumspor’un geleceği ile ilgili çok net konuştu öyle ki, başka bir yönetim beklentisi içinde olanlara da satır aralarında bu işin zor olacağı mesajını verdi :

Onursal Başkan Mehmet Sekmen  Erzurumspor’un geleceğinin riske edilemeyeceğini belirterek , “ çok meraklı olan varsa, gelsin kulübü  alsın. Ama tek şartla, kulübü batırmasın, kimseyi ipotek altına aldırmasın, bizi bu teminatı versin. Bize gelip param var, kulüp için harcayacağım, kulübü batırmayacağım  diyebilmeli “ diyerek garantörlük istedi.  

Ama diğer taraftan da “Taraftarlarımıza ve hepimize geçmiş olsun, hatalarımızı gördük, transfer taraması yapacağız, Erzurumspor’a sahip çıkacağız. Mümkün mertebe yerli oyuncu alacağız, takımda maddi dengeleri de gözeteceğiz. kesinlikle Erzurum dışından Başkan olmayacak . Ömer Düzgün beyin çok faydaları oldu. Ömer bey her adımında bizi bilgilendirdi , aradı. Kendisi ile ilgili  arkasında konuşulan şeyler bizleri üzdü, Ömer Düzgün ün bir şeye ihtiyacı yok ki !  “ diyerek ‘devam ediyoruz ‘ mesajını iletmiş oldu.

Onursal Başkan ; “Takımımızı destekleyeceğiz. Yeniden çıkacağız süperliğe. Gayretin , fedakarlığın olduğu yerde bu takım iyi yerlere gelir. Geleceğe hazırlanacağız. Takıma mutlaka katkımızı yapalım. Takım hepimizin, tüm taraftarlarımıza görev düşüyor. Hepimiz üzgünüz fakat hedef Süper lig. Erzurumspor’u tekrar daha iyi şartlarda Süper Lig’e taşıyacağız.” derken bence konuya noktayı koymuştu bile. Sekmen , BB Erzurumspor’u bırakmayacak , şampiyonluğa oynatmak için de şimdiden hedef gösteriyordu.


 

Şimdi BB Erzurumspor’un geleceği ile ilgili olarak net bir şey yazabilirim, o da;  “şu anda kilit te, anahtar da Sekmen’de !

Sekmen yeni bir yönetim kurulu ayarlayıp en kısa sürede kongreye giderek takımı toparlama peşinde. Burada herkes olayın siyasi boyutunu düşünebilir ancak, Mehmet Sekmen bir siyasi ve siyasetçidir.  Bulunduğu makam itibariyle dikkatli olmak, dikkatli davranmak ve geleceğe yönelik planlar yapabilecek bilgi ve beceride biri. Ayrıca futbolu seven, daha önceleri de profesyonel futbol kulübü yönetmiş birisidir.  Herkes fikrini söyleyebilir ama Mehmet Sekmen’in bir elinde kilit, diğer elinde anahtar vardırBB Erzurumspor’u  kolay kolay kimselere vermez diye düşünüyorum.  Umarım geçmişteki hatalarından ders almış bir Sekmen vardır.  


 

Eğer Mehmet Sekmen takımı sürdürmeye kesin kararlı ise; Sayın Sekmen’e nacizane bir önerim olacak ,  Erzurumsporlu eski futbolculardan  bilgili ve eğitimli olanları da yönetime alması, birini de Sportif Teknik Direktör yapması  yönetim ve futbolcular arasındaki boşluğu doldurması , iyi bir transfer komitesi ile Haziran ayına kalmadan transferleri  belirleyip bitirmeleridir.

Konunun siyasi boyutuna özellikle girmedim, bizi ilgilendiren Erzurumspor yönüdür .

Bekleyip göreceğiz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.