GÜNDEM Haber Girişi : 11 Haziran 2020 15:48

KILIÇ YAPTI, YAŞAR İLGİLENMEDİ, MÜZE HARABEYE DÖNDÜ

KILIÇ YAPTI, YAŞAR İLGİLENMEDİ, MÜZE HARABEYE DÖNDÜ
CHP'Lİ Başkan Arif Hikmet Kılıç döneminde yapılan, Çat İslam Eserleri Müzesi bakımsızlıktan harabeye döndü.
22 aralık 2018 yılında açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı Erzurum'un Çat ilçesindeki, İslam Eserleri Müzesi, bakımsızlık yüzünden harabeye döndü. daha ilk yılında dökülmeye başladı.







CHP’li Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç tarafından yaptırılan ve 22 aralık 2018 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun katılımıyla açılan müze, yapılan seçimler sonrasında seçilen AK Parti'li Melik Yaşar'ın ilgisizliği nedeniyle adeta kullanılamaz hale geldi. 







Seçim sonrası kapısına kilit vurulan ve Melik Yaşar tarafından gereksiz bir yatırım olarak görülen müze, kış boyu aldığı su yüzünden kullanılamaz hale geldi. Çatlılar "binanın yalıtım sorunu hiç mi fark edilmedi, zamanında müdahale yapılsaydı bu kadar hasar oluşmazdı" yorumlarını yapıyorlar.  







Yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olan ve bin bir emekle toplanan, İslami eserin yer aldığı müzede eserlerin korunup korunamadığı ise merak konusu oldu. Çatlı vatandaşlar, " hizmette devamlılık esastır, bu müzenin içerisine kış boyu Melik Yaşar bir kere bile girmedi mi? Sorunu görüp zamanında müdahale edilseydi, bu sıkıntılar yaşanmazdı. Sırf CHP döneminde yapıldı diye bu ilgisizliği hak etmiyor. Orada Peygamber Efendimizin sakalı şerifi vardı. Gerçekten yazık. Mevcut başkan artık geçmişi eleştirmek yerine kendisi de yeni bir şeyler yapsın."  diyerek tepkilerini dile getirdiler. 







Konu ile ilgili bir açıklama yapan Arif Hikmet Kılıç, "başkan zahmet edip müteahhitle yapılan sözleşmeye baksaydı, binanın garantili olduğunu ve her hangi bir olumsuzlukta sözleşmede tadil edileceğini taahhüt ettiğini görürdü"dedi.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Leyla Altun 01 Ocak 1970 02:00

    Tamam ama bir bina sadece 1 sene de nasıl bu kadar dökülür anlamış değilim ayrıca böyle bir yatırım yerine o paraya söz konusu ilçe de yapılabilecek herhangi bir işletme veya herhangi bir fabrika ile istihtam sağlanması daha mantıklı olmazmıydı.Bu kadar ekonomik sıkıntı içerisinde okadar paranın gömülmesi gereksiz olmuş bence