SİYASET Haber Girişi : 23 Mart 2023 11:20

KARATAŞ SORDU, UTANIYOR MUSUNUZ?

KARATAŞ SORDU, UTANIYOR MUSUNUZ?
İYİ Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Fatih Karataş, “Mübarek Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde vatandaşı ucuz et kuyruğuna mahkum edenler, utanıyor musunuz?” diye sordu.

Yazılı bir açıklama yaparak, Ramazan ayını kutlayan İYİ Parti Erzurum milletvekili aday adayı Fatih Karataş, “ Tüm İslam aleminin Mübarek Ramazan ayını kutluyorum.” dedi.

 

 

 

Her geçen gün artan enflasyona dikkat çeken Karataş, “ Huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmemizi umuyorum. Ancak vatandaş artan fiyatlar karşısında huzursuz.

 

 

Bir zamanlar et ihraç eden Erzurum’da ne yazık ki dar gelirli vatandaş, ucuz et kuyruklarında saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Yirmi yılda ülkenin geldiği, şehrin geldiği nokta ne yazık ki bu.

 

 

 

Bakın küçük bir kıyaslama yapalım. 2021 yılında 30’lu büyük yumurta 16 TL iken bu gün 99 TL, 1 Kilogram kıyma 60 TL iken bu gün 250 TL, 1 Litre süt 5 TL iken bu gün 24 TL, 1 Litre Ayçiçek yağı 12 TL iken bu gün 40 TL, 1 Kilogram kuru soğan 2 TL iken bu gün 19 TL.

 

 

 

Enflasyon bu kadar artmışken, vatandaşın evine giren ücret ne yazık ki aynı oranda artmadı. Vatandaş bir kilogram eti ucuz almak için saatlerce kuyrukta bekliyor. İktidardakilerin hiç yüzleri kızarmıyor. Ekranlarda boy gösterip, yol yaptık, köprü yaptık diyorlar. Vatandaşın karnını yollar köprüler doyurmuyor. Bir ramazan pidesi Erzurum’da 8 TL oldu. Haberiniz var mı?

 

 

 

Bu tablo karşısında utanmadan sıkılmadan, vatandaştan yine oy istiyorsunuz?” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.