GÜNDEM Haber Girişi : 13 Ekim 2022 13:25

KARAKOÇ ESNAFIMIZA YENİ İŞ VE PAZAR OLANAKLARI SUNMAK ZORUNDAYIZ

KARAKOÇ ESNAFIMIZA YENİ İŞ VE PAZAR OLANAKLARI SUNMAK ZORUNDAYIZ
Erzurum Ticaret Borsası ( ETB) 5. Guruptan Meclis üyesi adayı olan iş insanı Burhan Karakoç, STK’ların önemli işlevlerinden birinin de yeni iş ve pazar olanakları sağlamak olduğuna dikkat çekti.

Erzurum Ticaret Borsası ( ETB) 5. Guruptan Meclis üyesi adayı olan iş insanı Burhan Karakoç, STK’ların önemli işlevlerinden birinin de yeni iş ve pazar olanakları sağlamak olduğuna dikkat çekerek, “ Seçilmemiz halinde bu anlamda ciddi gayret göstereceğiz.” dedi.

 

 

 

Dünyada yaşanan pandemi sonrasında, üretimin öneminin daha da belirginleştiğine dikkat çeken Karakoç Sucukları  Yönetim Kurulu Başkanı ve ETB Seçimlerinde 5. Guruptan Meclis üyeliği için aday olan iş insanı Burhan Karakoç, “ Erzurum tarihi ipek yolu kavşağında kurulmuş bir şehir. Bu manada geçmişteki ‘ticaret merkezi’ konumuna yeniden ulaşabilir. Yeter ki ortak aklı işletebilelim. Bu noktada Sivil Toplum Kuruluşlarını önemli görevler düşmekte. Erzurum’da ticaret alanında faaliyet gösteren STK’lar sanayici, tüccar, üretici ve esnafımız için yeni iş ve pazar olanakları oluşmak için bir arada hareket etmek zorunda. Hem Asya, Hem de Ortadoğu pazarına yakınlığı Erzurum için son derece önemli. Seçilmemiz halinde Erzurum’da üretilen ürünlerin dünya pazarına ulaştırılması için projelerimizi hayatiyete geçireceğiz.” dedi.

 

 

 

Erzurum’un artık 6. Bölge teşvik kapsamına alınması gerektiğini de belirten Karakoç, “ Hem mevcut yatırımcıları ekonomik sıkıntılardan korumak hem de şehre dışarıdan yatırımcı çekmek için 6. Bölge teşvik kapsamına alınmamız son derece önemli.” dedi.

 

 

 

Erzurum’un yatırım potansiyellerini anlatan kapsamlı bir çalışmanın olmadığını belirten Karakoç, “ Göreve gelmemiz halinde yapacağımız önemli çalışmalardan birisi de Erzurum’un yatırım potansiyellerinin ne olduğunu ortaya koymak olacak. Bu anlamda Atatürk Üniversitesi’nden hocalarımızla da görüşüyoruz.  Erzurum’da yatırım planlayan girişimciler için önemli bir veri sağlayacak olan projemizle, şehirde hangi alanlarda yatırım yapılabilir, karlılık oranları nedir, şehrin potansiyelleri, Pazar olanakları nelerdir? Bütün bu sorulara cevap verecek, internet ortamında bir tıkla ulaşılabilecek kapsamlı bir çalışma yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.