SİYASET Haber Girişi : 17 Ekim 2022 15:30

KARAÇOBANLI ÇİFTÇİ KIRKPINAR’A İÇİNİ DÖKTÜ. ÇOCUKLARIMI OKULDAN ALDIM

KARAÇOBANLI ÇİFTÇİ KIRKPINAR’A İÇİNİ DÖKTÜ. ÇOCUKLARIMI OKULDAN ALDIM
Kırkpınar’a  çiftçi vatandaş, içini döktü;  “Çocuklarımı okuldan aldım bakamıyorum, geçen yıl yetmiş tane ineğimi sattım.”
KARAÇOBANLI ÇİFTÇİ KIRKPINAR’A İÇİNİ DÖKTÜ. ÇOCUKLARIMI OKULDAN ALDIM

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar ilçe gezilerini sürdürüyor. Bu kapsamda Karaçoban ilçesine giden Kırkpınar’a  çiftçi vatandaş, içini döktü;  “Çocuklarımı okuldan aldım bakamıyorum, geçen yıl yetmiş tane ineğimi sattım.”

 

 

 

 

 

Erzurum Karaçoban ilçesinde vatandaşın sıkıntılarını dinleyen Kırkpınar’ın bir vatandaşla diyaloğu dikkat çekti. Geçim sıkıntısı yaşadıklarını ve çiftçinin zor durumda olduğunu ifade eden vatandaş, şunları söyledi; “Bir senenin içinde yetmiş tane ineğimi satım. Yüzlerce dönüm arazim var ekemiyorum. Traktörümde mazot yok, çocuklarımı okuldan aldım, bakamıyorum. Ceplerimde para yok, çiftçiyim, mal sahibiyim, çocuklarım var, kahveye gidemiyorum, lokantanın kapısından geçemiyorum. Kredi kartıyla yem alıyorum, esnaf para yoksa vermiyoruz diyor. Bütün ineklerimi bedavadan sattım geçen yıl. Çocuklarım okulu bırakıp İstanbul’a çalışmaya gittiler. Biri fırında çalışıyor, diğer çocuğum ayakkabı boyacısı. Yeter kardeşim, halimiz ne olacak.”

 

 

 

 

Vatandaşın sıkıntısını dinleyen Kırkpınar, gelinen bu noktanın, yanlış tarım ve hayvancılık politikalarından kaynaklandığını iddia ederek, “Geçen yıl yetmiş ineğim vardı sattım, çocuklarımı okuldan aldım diyor vatandaş. Şu an elimde kalan hayvanları da satacağım. Sayın Tarım Bakanı çiftçinin sesine ne zaman kulak vereceksiniz? Besici perişan, üretici perişan, köylü perişan, esnaf perişan, çiftçi perişan. AKP iktidarı kendi derdine düşmüş. Halkın içine çıkamayan, halkın dertlerini, sorunlarını dinlemeyen, tespit edemeyen AKP iktidarıyla yirmi yıldır bu ülke uğraşıyor. Ama vatandaş bitti.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mesut Nişli 17 Ekim 2022 23:39

    70 tane inek kaç para eder hesabini iyi yaptın mı numarator 70 tane inek asgari 700 bin lira eder bu da senin traktörün mazotu için 2 yıl yeter utanmadan tiyatro çevirmeye devam ediyorsunuz