İYİSİN AMA, FORVETİN YOK ..

Erzurumspor geçen haftaki maçı kaybetmesinin yanı sıra kalecisini de 2 hafta kaybetti .. Galatasaray karşısında puan alınamamasının nedenini  forvetteki başarısızlığa bağlıyorum..

 

 

 

 

 

Galatasaray karşısında, varını yoğunu ortaya koyan ama gol becerisi gösteremeyen bir Erzurumspor izledik. Erzurumspor, Galatasaray karşısında , çok fazla gol pozisyonuna girdi . Her ne kadar Galatasaray galip gelse de, en az 8 pozisyon ile Galatasaray’a karşı baskı kuran Erzurumspor idi.   Gomez, ilk 11 şansını çok mu fazla kullandı diye düşünmeden edemedim. Aldığı topların hiç birisini değerlendiremedi.   Maç boyunca   kaleci Muslera’yı nişanlayan alıştırmalık şutlar, Musleranın  ellerinde eridi.

 

 

 

İlk yarı gol pozisyonları üreten ama o pozisyonları gole çeviremeyen Erzurumspor yenilen ilk gol öncesinde girdiği gol pozisyonlarında, goller kaçıran taraftı. Erzurumspor’un en büyük eksiği  maçın başında  gol atamamak .. Gol yedikten sonra da takımın toparlanması zaman alıyor..   

 

 

 

 

Yenilen ilk golde yine defansta ki bir tutukluk yaşanması ve çalımı yenen Emre’nin ortasında topun uzaklaştırılamaması sonucu  Mustafa Muhammed takımını karambolde 1-0 öne geçiren golü attı.   

 

 

 

İkinci gol ise tartışmasız ofsayt idi. Her ne kadar  Muhammed arkadan koşsa bile , ilk pozisyonda Arda  koşuyordu ..! Ofsayt burada idi .. Arda  topun istikametine koşarken durdu, Mustafa Muhammed  defansın arkasına koşup  topa vurdu  2-0 yaptı .. Hakemin bu golü iptal etmesini beklerdim.. Ama ne VAR’ı düşündü, ne de VAR’ a gitti. İtirazlar olmasına rağmen Hakemin VAR’a neden gitmediğini anlamakta zorlandım. Erzurumspor soyunma odasına  1-0  sonuçla gitse, daha moralli dönecekti.     

 

 

 

Galatasaray’da  kaptırılan topla geri pas yapıldı ama hiçbir şey yokmuş gibi  devam etti oyun.. Bu geri pası  ve bu geri pasa itirazı da değerlendirmediniz saygıdeğer hakemler... İkinci yarı Arda'nın , Emrah Başsan'a tekmesini ise es geçtiniz..Arda diye mi bunu yaptınız. Erzurumspor'a gelince kırmızı kartlar rahat çıkıyor . Peki bu tekme ? ve cezası ne olacak?

 

 

 

İkinci yarı  Çok iyi takım oyunu oynayan bir Erzurumspor izledik sahada .. Sanki Erzurumspor, soyunma odasında küllerinden doğmuştu. Değişiklikler biraz geç yapıldı gibi. Fakat Teknik Direktör Mesut Bakkal’ın burada  takıma  katkı yapan oyuncuları da oyuna alması  bundan sonraki maçlarda oyun üstünlüğünü iyice ele geçireceğimizin göstergesi olarak  izledik..

 

 

 

Rashani çok iyi, hızlı, ani olarak topa müdahale etme yeteneği olan , ikili mücadelelerde güçlü, paylaşımcı da bir oyuncu .. Rashani’den Hafta ortasındaki maçta  beklentim yüksek ..

 

 

 

Sakatlıktan yeni kurtulan El Kebir de oyunda ellerini  orantısız! kullanıyor . Voleybol takımı değil El Kebir, koşuyorsun kolay  yıkılmıyorsun, senin tecrüben var, şu ellerini  biraz  topla buluşturmasan? Daha çok katkın olacak.

 

 

 

AAtıf takımın dinamosu, çok çok ta iyi bir oyuncu hatta bir adım öne geçeyim en iyi  transfer. Sanırım son haftalardaki  puansızlık onun da canına tak etti ki  sağında-solundaki futbolcuları da göremiyor…  Gol yollarında biraz daha paylaşımcı olursa  takımının yüzünü  daha çok güldürecek.     

 

 

 

Gomez, genç  ceylan gibi koşuyor fakat gol becerisi konusunda biraz zayıf kalıyor.  ‘ Gomez alacak ta, göğsü ile indirecek te , kaleye bakacak ta  topu düzeltecek te ..vuracakta oluyor pozisyonlarda !’ .  Gomez, bu takıma bir türlü adapte olamadı. O’ na ilk 11 lerde verilen şanslardan bıkmış görüntüde..

 

 

 

Erzurumspor, Galatasaray gibi   5 yıldızlı bir takıma karşı iyi oynadı. Herkesi hop oturup hop kaldırdı.. Zevkli bir maç izlettirdi .. Teknik direktör  Mesut Bakkal ve oynayan oyuncularını kutlamak gerekir.  Puan ve puanlar alması için gelecek maça ve sonraki maçlara bakacak mecburen. Ama Dadaşların ilk yarı gol atması  gerekli..

 

 

 

Ligin en başındaki takım Galatasaray ama, Galatasaray  pek te başarılı bir oyun oynamadı. Galatasaraylılar kusura bakmasın , ligin başından beri eski Galatasaray’dan eser yok. Futbolcuları tatil modunda!  Galatasaray pozisyon  üretmekte zorluk çekti.. Fatih Terim ikinci yarı  değişiklikler yaparak kan takmaya çalıştı ama 2-0 ı  zor koruyabildiler. Dua etsinler Erzurumspor’da iyi bir forvet oyuncu yoktu .. Galatasaray’ı çimlere gömmüşlerdi. Galatasaray’ın liderliği  gidişle fazla uzağa gidemez  gibi..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.