İYİ PARTİLİLERİN MERAK ETTİĞİ SORU

Mayıs seçimleri sonrasında Erzurum'da adeta dağılma noktasına gelen, merkez ilçe başkanlarının ve Genel Başkan Meral Akşener'in aday olarak gösterdiği Yakiteye Belediye Başkan Adayı Fatih Güneyin'in istifasıyla gündem olan İYİ Parti, herşeye rağmen aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Erzurum'da ( PAZARYOLU) doğmuş olmaktan öte bir bağı bulunmayan atanan İl Başkanı Ensar Nuhoğlu'nun partiyi toparlamasını mümkün görmeyen İYİ Partililer, Büyükşehir Belediyesi için heyecan uyandıracak bir adayla, partinin düştüğü yerden kalkabileceğini düşünüyor. 

 

 

 

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için iki kişinin ismi gündemde. Mayıs seçimlerinde aday gösterilmeyen önceki dönem Milletvekili Naci Cinisli ve yaşanan bütün gelişmelere rağmen İYİ Partili olmaktan vazgeçmeyen Eczacı Canan Uçar. 

 

 

Bu iki isim dışında genel merkeze giderek aday olmak istediğini ileten, Melih Kırkpınar'ın bu talebine Genel Merkezin sıcak bakmadığı biliniyor. 

 

 

Naci Cinisli'nin görev verilmesi halinde Erzurum'a gelerek çalışacağını Genel Merkezin ilgili kurullarına ilettiği söyleniyor. Milletvekili adayı olduğunda Erzurum genelinden yalnızca 35 bin 335 oy alabilen Cinisli ile İYİ Parti oyunu artırabilir mi Genel Merkez bunu düşünüyor. Ayrıca vekilliği bittikten sonra Erzurum'la adeta bağını koparan, sahada görülmeyen Cinisli, partiyi toparlayabilir mi merak konusu? 

 

 

Mayıs seçimlerinde 3. Sıradan Milletvekili adayı olan, bir önceki yerel seçimlerde Palandöken Belediye Başkan adayı Olan Eczacı Canan Uçar ismi de Genel Merkezin gündeminde. Yaşanan bütün gelişmeler karşısında partisinden vazgeçmeyen ve milletvekilliği için yapılan temayül yoklamasında yaşadığı haksızlığa rağmen partinin başarısı için sahada çalışan, Canan Uçar sadece Palandöken'de 2019'da 25 bin 159 oy almıştı.

 

 

Anlayacağınız, İYİ Parti Erzurum'da herkes Genel Başkan Meral Akşener'in kimin elini kaldıracağını merak ediyor.    

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.