İYİ PARTİLİ KADIN ADAYLARDAN GENEL BAŞKAN MARKAJI

Genel seçimlerin mayıs ayı içerisinde yapılacağının netleşmesi sonrası partilerde aday hareketliliği yaşanmaya başladı. Erzurum’da ana muhalefet partisi konumundaki İYİ Parti’de herkes birbirine kimin listede yer alacağını soruyor. İYİ Parti Kulislerinde merak edilen bir diğer nokta ise, kadın kontenjanından listeye kimin gireceği?

 

 

 

Geçtiğimiz günlerde İYİ Partili iki isim sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla, yarışın iki kişi arasında geçeceği yorumlarının yapılmasına sebep oldu.  Doçent Doktor Zeynep Kamalak, Ocak ayının 19’unda sosyal medya hesabından, Genel Başkan Meral Akşener’i ziyareti sırasında çekilmiş fotoğrafını “ Her şey iyi oyacak İnşallah, az kaldı” notu ile paylaştı.

 

 

 

Ocak ayının 23’ünde ise Bu kez Eczacı Canan Uçar, Genel Başkan Meral Akşener’in katılımı ile gerçekleşen, Şanlıurfa kongresinden çekildiği bir fotoğrafı, “ Genel Başkanımız Meral Akşener’in katılımıyla, kongremizi büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik.” notu ile paylaştı.

 

 

 

İYİ Parti kulislerinde; “ Zeynep Hanım Genel Başkanı Ankara’da, Canan Hanım’da Urfa ve Diyarbakır’da markaja almış” yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

 

 

Genel Başkanı kadın olan bir partide kuşkusuz her ilde kadın kontenjanı olması doğal  bir durum. Erzurum’da da en az bir kadın adayın listede yer alması bekleniyor. Bu güne kadar öne çıkan iki isim var.

 

2018 seçimlerinde milletvekili adayı olan ve 3. Sıradan listeye giren, yine 2019’da yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Palandöken Belediye Başkan adayı olan, Eczacı Canan Uçar.

 

Yine 2021 yılının temmuz ayında İYİ Parti’ye katılan, Kahramanmaraşlı ve Milli Görüş kimliği ile öne çıkan siyasetçi Mustafa Kamalak'ın, uzun yıllardır Erzurum’da görev yapan, doktor kızı Doç. Dr. Zeynep Kamalak.  

 

Her iki isim için olumlu yorumlar yapanlar kadar, olumsuz bakanlar var. İYİ Parti Kulislerinde, Canan Uçar’ın iyi bir partili olduğu ve kurulduğu günden bu güne partinin içerisinde yer alması avantaj olarak değerlendirilirken, yüzünün eskidiği yorumlarını yapanlar da var.

 

Doçent. Dr. Zeynep Kamalak’ın hastaları tarafından çok sevilmesi ve yine Babası Mustafa Kamalak’ın siyaseten düz çizgisi Kamalak’ın avantajı olarak yorumlanırken, 1979 yılında Erzurum'da doğmuş ve 16 yaşına kadar Erzurum'da büyümüş olmasına rağmen,aslen Kahramanmaraşlı olmasının listeye girme konusunda dezavantaj olarak değerlendirileceği yorumlarını yapanlar da var.

 

İYİ Parti’de başka kadın aday çıkar mı? Bekleyip göreceğiz.

 

 

 

Kulislerde önceki dönem Kadın Politikaları Başkanı Esra Akpınar’ın da yeni yönetimde yer almaması, acaba aday adayı mı olacak yorumlarının yapılmasına neden oldu. Kadın Politikaları Başkanıyken, Erzurum’da İYİ Parti’ye ciddi üye kaydı yapan Esra Akpınar’ın da sürpriz bir isim olarak sahneye çıkacağı yorumları da iyiden iyiye konuşuluyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.