İYİ Parti notları...

Bir süredir köşe yazmıyordum. Bölgesel bir gazete kurmanın zorluğunu bilenler bilir. Şimdi yaşadığım zorlukları anlatacak değilim. Gündemim; başından sonuna kadar takip ettiğim. İYİ Parti notları.

 

Aşkale'deyiz...

 

İlçeye üç arkadaşımla gittim. Bir drone, bir diğeri çekim kamerası ve bir de ayrıntı çekimi yapan kameraman. Yağmur başladı insanlar alanı terk etmiyor. Nihayet Akşener ve heyeti geldi. Coşkuyu tahmin bile edemezsiniz. Hepsinin kayıtları bende mevcut. Selamlaşma merasimi ardından yola koyulduk...

 

Yağmurun şiddeti ile geçiyoruz yollardan...

 

Ilıca'dayız...

 

“Annem!..” diye bağırıp gelenler var ama yola devam etmeliyiz. O şiddetli sağanak yağmura rağmen duruyor Akşener, anne şefkati ile kucaklıyor gelenleri...

 

Derken misafirlerin dinlenmesi için istirahat edecekleri otellere gidiyoruz. Ne görelim orası da çok kalabalık. Kameramanım, çekim yapacağı alanı zorla buluyor. Saatlerce takip ettim. Gece üç gibi eve gidebildim.

 

Horasan'dayız...

Horasan meydanında müthiş bir kalabalık. Esnaf ziyaretinde bir dükkandan bir dükkana 20 dakikada anca ilerleyebiliyor Meral Akşener. Koray Aydın ve diğer parti kurmayları halkın içinde. Sohbetler koyu...  Akşener'in çevresindeki kalabalıktan yaklaşma fırsatı bulamayanlar yakaladıkları parti yetkililerine dert anlatıyorlar. Halkın isteği parti otobüsünde konuşma yapması ama Sayın Akşener; sıkıntı dinlemeye geldiğini, derdinin şov olmadığını ispat edercesine programına sadık kaldı. İnanın otobüse çıkıp konuşma yapsa miting gibi olurdu. Bir genç derdini anlatmak için 20 dakika ısrar etti. Ve tabi onunla da konuştu Akşener. Yandaş medya her zaman ki gibi konuyu süspanse etmek için çokta gecikmedi.

Tamam bizi alakadar etmez, herkes istediğini dinleyip izlemekte özgür ama A haber ve akit izleyip ve söylenenlere inanan insanların halen var olduğunu bilmek ayrı bir şaşkınlık veriyor açıkçası.

 

Yola çıktık Pasinlerdeyiz...

 

Yağan yağmura inat çarşı hınca hınç dolu. Bazı iş yerleri İYİ Parti bayrakları ile süslenmiş. Selam vermek için girdiği bir çay evinde dostane bir muhabbet başlıyor. Şikayetlerin ardı arası kesilmeden devam etse de Sayın Akşener yorulmadan sıkılmadan dinliyor herkesi. Anlatmaya kalksam anlatacak çok ayrıntı var ama bir yazıya sığmaz. Yurttaş o sevgi seliyle anlattı zaten anlatacağını gerisi lafügüzaf...

 

Ve Erzurum Merkez Yakutiye'deyiz..

 

Akşener'in geleceğini duyan vatandaşlar Cumhuriyet caddesine koşmuş. Yine her bir esnaf ziyareti 20 dakika kadar sürüyor  ve girdiği her yerde sıkıntıları dinleyip, “Kimse yoksa biz varız!..” dercesine cesaret verip ses oluyor. Parti kurmaylarıysa cadde üstünde ya da çay ocaklarında yurttaşın derdiyle meşgul. Onlar da boş durmuyorlar. Her gelen vatandaşın derdine, kendi dertleri gibi sahip çıkıp notlarını alıyorlar. “Biz buradayız!. Hiç kimse yoksa da biz buradayız..” diyorlar konuşmadan. Vatandaşı önemsemeyen algı saptırma politikasıyla Kıbrıs'a yapılacak sarayın müjdesini vermiyorlar Erzurum'da...

 

Sağ olsun kadim şehrimizin güzel insanları, şehrimize yakışır bir şekilde ağırladı misafirlerini. Bizim insanımız merttir bizim insanımız misafirperverdir. Bunu tüm vatana bir kez daha göstermiş olduk.

 

Tam bu noktada İYİ Parti Erzurum il başkanı Melih Kırkpınar ve İYİ Parti teşkilatlarının emeğini hatırlatmak isterim. Şehir halkının içinde gece gündüz demeden çalışan Kırkpınar ve teşkilatları bu başarının mimarlarıdır. Yurttaşın sevgisini kazandıkları şüphesiz. Bu çizgi böyle devam ederse görünen o ki şehrimiz de seçim yarışını göğüsleyecek iktidar adayı parti şüphesiz İYİ Partidir..

 

Bilgiyle kalın...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.