GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mayıs 2023 12:38

İYİ Parti'nin itirazları reddedildi, son vekil HDP'ye gitti!

İYİ Parti'nin itirazları reddedildi, son vekil HDP'ye gitti!
İlçe Seçim Kurulları'nın ardından İl Seçim Kurulu da İYİ Parti'nin itirazlarını reddederk, Erzurum'un 6'ncı milletvekiliğini Yeşil Sol Parti adayı Meral Danış Beştaş kazandığını belirledi. Kesin sonuçlar bugün açıklanacak...

ERZURUMEKSPRES - Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından az bir farkla HDP adına seçimlere giren Yeşil Sol Parti'nin gerisinde kalan İYİ Parti'nin tüm ilçelerde yaptığı itirazlar karara bağlandı. İlçe Seçim Kurulları'nın ardından İl Seçim Kurulu da İYİ Parti'nin itirazlarını reddederk, Erzurum'un 6'ncı milletvekiliğini Yeşil Sol Parti adayı Meral Danış Beştaş kazandığını belirledi. 

 

AK Parti'nin 4, MHP'nin de 1 milletvekilliğini kazandığı seçimlerde, Yeşil Sol Partisi yaklaşık bin oy ile İYİ Parti'nin önünde yer alarak 6'ncı milletvekilliğini kazandı. Ancak İYİ Parti, tüm ilçelerde seçim sonuçlarına itiraz etti. Özellikle iptal edilen 11 bin oyun yeniden sayılması yönünde itirazda bulunan İYİ Parti'nin başvuruları önce İlçe Seçim Kurulları'nda reddedildi ancak İYİ Parti'nin bazı oyların sisteme girilmediği belirlenerek oylara eklendi ve fark 746'ya indi. İtirazlar bu kez İl Seçim Kurulu'na yapıldı. İYİ Parti'nin başvurusunu değerlendiren İl Seçim Kurulu da dün akşam saatlerinde kararını açıkladı ve itirazların tamamını reddetti. 

HDP Grupbaşkanvekili ve Yeşil Sol Parti adayı Meral Danış Beştaş, İl Seçim Kurulu'nun kararının ardından sosyal medya hesaplarından "Erzurum'a teşekkür ediyoruz" paylaşımı yaparken, milletvekilliğini 746 oy farkla kaybeden İYİ Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'na da itiraz edeceği öğrenildi. Ancak Yüksek Seçim Kurulu'ndan farklı bir kararın çıkma ihtimalinin de oldukça zayıf olduğu ifade ediliyor. 

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimlerin resmi sonuçlarını bugün akşam saatlerinde açıklaması ve sonrasında da kazanan isimlere mazbatalarını vermesi bekleniyor...   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.