İYİ PARTİ NEYİ BEKLİYOR?

 İYİ Parti İl Başkanı İbrahim Dumlu’nun zehir zemberek açıklamalarla istifasının üzerinden tam 7 gün geçti. İbrahim Dumlu ile birlikte birkaç ilçe başkanı da istifa etti.  Milletvekili Naci Cinisli’nin karşı açıklamaları ve sonrasında çıkan tartışmalar sürerken, İYİ Parti henüz il başkanı atamadı.

 

 

Peki İYİ Parti neyi bekliyor?

Hadi diyelim ki İstanbul seçimlerinden ötürü işleri başlarından aşkındı, bu yüzden Erzurum’la çok ilgilenemediler. İstanbul seçimleri de bitti. Hem de kendilerinin istediği şekilde sonuçlandı. Artık İYİ Parti’nin kendisini çek etmesi, hem Genel Merkez düzeyinde hem de il teşkilatları özelinde kendisini yenilemesi lazım. Eğer İstanbul seçimlerinin zafer sarhoşluğuyla bu işleri boşlarlar, yada biz çok güçlü bir teşkilatız vehmine kapılırlarsa, bir daha toparlamak çok zor olur.

 

 

Bu arada ben Meral Akşener’in yerinde olsam, Erzurum gibi bir ilde bütün olumsuz raporlara rağmen, kendi atadığı İl Başkanın arkasında kemik gibi duran Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’dan bu işin hesabını sorarım, zira bu Koray Beyin ikinci vukuatı . 31 Mart seçimlerinde Mersin’de yaşananlar da ortada.  Kaldı ki neredeyse Erzurum’da da Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz’un dosyasının son dakikada YSK’ya yetiştirildiğini biliyoruz.

 

 

Evet!  İYİ Parti bir an önce Erzurum’da, teşkilatları yapılandıracak bir il başkanı atamalı.

 

 

Neden acele ettiğimi hemen söyleyeyim, şayet süreç uzarsa vatandaş nezdinde, “ İl Başkanı olacak adam bulamıyorlar” algısı oluşur. Bu algı yerleşirse, sonradan atayacağınız İl Başkanı kim olursa olsun, kendisi için “ Adam bulamadılar bunu atadılar” mantığı yerleşir ki, buda atanacak il başkanını bir hayli zorlar. Zira neredeyse Erzurum’da sıfırdan teşkilat kurulacak.

 

 

Atanacak İl Başkanında Koray Aydın’a bağlılığı, sadakati kriter olarak aranmamalı. Hatta bana sorarsanız, Koray Aydın’dan bu konu da fikir dahi alınmamalı.

 

 

 İYİ Parti’ye atanacak il başkanı yeniden bir orkestra kuracak, dolayısıyla insani ilişkileri güçlü, toplumun her kesiminden kabul görecek, ekonomik gücü olan, teşkilatlardaki isimleri tanıyan bilen, kimin kaç karat olduğunu ölçebilecek,  bir isim olmalı ki İYİ Parti’nin Erzurum’da bir geleceği olsun.

 

Belediye seçimlerinde aday belirlemedeki il başkanının yanlışlarından ötürü istediği oyu alamasa da İYİ Parti Erzurum’da bir milletvekili çıkarmış bir parti. Kuşkusuz bu görevi yapacak parti içerisinde bir çok isim var. Ancak yereldeki gelişmeler genel merkeze doğru enforme edilmezse ve bir kez daha yanlış bir isimle yola çıkılırsa, Erzurum’da İYİ Parti tabela Partisi konumuna düşer.

 

                Benden söylemesi….

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.