GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 27 Aralık 2020 16:55 Haber Girişi : 27 Aralık 2020 16:57

İYİ Parti Milletvekili Cinisli'den kayak yasağına tepki

İYİ Parti Milletvekili Cinisli'den kayak yasağına tepki
İYİ Parti Milletvekili Cinisli'den kayak yasağına tepki

ERZURUMEKSPRES - İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, kayak merkezlerinde uygulanan "kayak yasağı"na sert tepki gösterdi. Milletvekili Cinisli, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, iktidarı "ciddiyete" davet etti, karar yüzünden turistlerin rezervasyonları iptal ettirdiklerine dikkat çekti.

Palandöken’e gelen yabancı turistlere hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında ‘kayak yasağı’ getirilmesi haberi gündeme bomba gibi düştü. 

İçişleri Bakanlığı'nın Valiliklere ilettiği emir kapsamında Palandöken’de görevli jandarma timleri, dün gün boyunca milli sporcular dışında yerli-yabancı hiç bir turiste kayak izni vermemişti. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı Palandöken’de özellikle yabancı birçok turist kenti terk etti. 

Yaşanan bu rezalet karşısında başta AK Partili Milletvekilleri olmak üzere hiçbir siyasiden açıklama gelmezken, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli konuyu Meclis gündemine taşıdı. Meclis Genel Kurulu’nda iki kez söz alan Cinisli, şunları söyledi. 

 

“BÖYLE BİR ŞEY KABUL EDİLEBİLİR Mİ?”

 

Sizlerin de bildiği gibi Erzurum bir kış memleketi ve Erzurum bir kış sporları merkezi. Aynı zamanda, Türkiye'nin en önemli kış turizm destinasyonu. Çok önemli yatırımlar var, Palandöken Dağımızda çok ciddi otellerimiz, uluslararası çapta başarılı otellerimiz var ve bu otellerimiz geçtiğimiz iki seneki sıkıntılardan sonra bu seneye çok olumlu bakıyorlardı. Çok güzel rezervasyonlar aldılar, yılbaşını da içine alan paketler sattılar. Birkaç gündür de bu müşteriler, Türk ve yabancı müşteriler Erzurum'a geliyorlar. Özellikle, yabancı müşteriler hem de charter seferleriyle Erzurum'a direkt geliyorlar ve Erzurumlu otel yöneticileri, Erzurumlu hemşehrilerim bu insanları davul zurnayla karşılıyorlar. Hepsi otellerine yerleştiler. İki gün önce bir genelge duyduk ve bu bir yazılı genelge değil, "Yerli turistler kayak kayamaz, yalnızca yabancı turistler kayabilir." Allah Allah bu nereden çıktı? Antalya'daki turiste, yerli turist yüzemez, yabancı turist yüzebilir dedik de mi biz duymadık? Biz, bunun şaşkınlığını yaşarken dün akşam burada İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Ersoy'la bir araya geldik ve konuyu kendisine açtığımda bana çok şaşırdığım bir cevap verdi: ‘Onu değiştirdik, hiç kimse kayak kayamayacak’ dedi. Devlet yönetiyorsunuz, arkadaşlar, ciddi bir işten bahsediyorum. Bu ne demek? Yazılı bir genelge bile yok. Sözlü olarak bu insanlara "Turistleri otelden çıkaramazsın." diyorsunuz ve hepsi şimdi geri dönüyorlar. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Erzurum'la ilgili kararlar verilirken çok dikkatli olmanızı rica ederim, saygılar sunarım” dedi. 

 

TURİZM SKANDALINA SEBEP OLANLARI KINIYORUM

 

İyi Partili Naci Cinisli ikinci kez kürsüye çıktığında da Palandöken’de yaşananların Türkiye için utanç olduğunu vurguladı. Milletvekili Cinisli şöyle devam etti. 

Erzurum’daki bu turizm skandalına sebep olanları kınıyorum. Ülkemiz için de utançtır. Keyfi genelge ile tatil yapmaları, kayak yapmaları engellenen turistler şaşkın, evlerine geri dönüyorlar. Diğer rezervasyonlar da iptal ediliyor. Bir öğrenci ve emekli şehrine dönüştürülen Erzurum, Palandöken’e yapılan bu baltalamadan ve gayri ciddi yaklaşımdan dolayı rencide olmuştur. Yaz turizminde Antalya neyse, kış turizminde Erzurum aynıdır. Galiba Sayın Turizm Bakanı turizmi kendi tesislerinin de olduğu Yaz Turizminden ibaret sayıyor. Sayın Bakandan ve iktidarın Erzurum Milletvekilleri ile siyasilerinden hiç ses çıkmamasına da hayret ediyorum. Erzurum ile ilgili karar alanları ciddiyete davet ediyorum.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.