İYİ PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN SÜRPRİZ BİR İSİM GÜNDEMDE

Geçtiğimiz hafta sonu üye bazlı temayül yoklaması yapan İYİ Parti'de gözler genel merkezde. İYİ Parti'de,bir yandan " CHP ile ortak liste yapılır mı? Erzurum'da ortak listeyle seçime girilecek onuncu il olur mu? " soruları sorulurken, diğer yandan temayül yoklamasına girmeyen Naci Cinisli'nin durumu tartışılıyor. 

 

 

 

Naci Cinisliye yakın isimler, kulislerde " Naci Bey, Meral Hanımın 'prensi', temayül yoklamasına onun için girmedi. Teşmkilatların görüşü ne olursa olsun, Naci bey Erzurum'da listebirdir" diye algı oluşturmaya çalışırken, Cinisli'yi istemeyenler de partimizin ağır topları, Uğur Poyraz, Koray Aydın, Musavvat Dervişolu gibi isimler, hatta Genel Başkanımızın partimizde siyaset yapması için davet ettiği bir çok isim temayül yoklamasına giriyor. Naci beyin özelliği ne ki temayüle girmedi. yorumlarını yapıyorlar." Üyelerin oy kullandığı temayüle girmekten çekinen Cinisli'nin Vekil adayı olması halinde, sahada kimle çalışacağı da merak konusu. Teşkilat içiresinde Naci Cinisli'nin liste bir olması halinde başka partiye oy veririm diyenler bile var. 

 

 

 

Hal böyleyken İYİ Parti kulislerinde sürpriz bir isim daha gündeme geldi. Erzurum'un liste birinin kontenjan olması halinde tanınmış Avukat Sedat Aksakallı'nın listenin birinci sırasında olacağı konuşuluyor. Hayırsever bir isim olan, şehirle bağını hiç koparmamış ve kapanan Erzurumsporu herkesin kaderine terk ettiği bir dönemde, sezon boyunca deplasman masraflarını karşılayarak, Erzurumluların takdiri alan Aksakallı ile görüşüldüğü iddiaları var. 

 

 

Bekleyip göreceğiz, İYİ Parti temayül sonuçlarına bire bir uyacak mı? Erzurum'un liset biri Genel Başkanın kontenjanına mı bırakıldı? Şayet öyle ise bu isim kim olacak? Bu soruların cevabını 9 nisanda almış olacağız. 

 

 

Avukat Sedat Aksakallı kimdir? 

1968 Erzurum doğumludur. Lise eğitimini Erzurum’da tamamlamış, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Mezuniyet sonrası Ankara Barosu nezdinde avukatlık stajına başlamıştır.

 

 

1991 yılında Ankara Barosuna kayıtlı olarak avukatlık mesleğine başlamış ve Aksakallı Hukuk Bürosunu kurmuştur. Ağırlıklı olarak şirketler hukuku, enerji hukuku, telekomünikasyon hukuku,iş ve sosyal güvenlik hukuku alanlarında çalışmıştır.

 

 

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Türkiye Avrupa Birliği İlişkileri alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

 

 

2002-2005 yılları arasında Türk Hukuk Enstitüsü başkanlığı görevini yürütmüştür. Halen Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.