SİYASET Haber Girişi : 18 Aralık 2023 18:35

İYİ PARTİ DEPREM

İYİ PARTİ DEPREM
İYİ Parti Yakutiye Belediye Başkan adayı Fatih Güneyin, zehir zemberek bir açıklamayla, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Fatih Güneyin adaylıktan çekildiği şu sözlerle duyurdu;  “ Kurulduğu günden bu güne her kademesinde bulunduğum, verilen her görevi layıkıyla yerine getirerek, bu güne kadar hizmet ettiğim İYİ Parti’den Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in isteği üzerine yerel seçimlerde Yakutiye Belediye Başkanı adayı oldum. Ancak üzülerek belirtiyorum ki Yakutiye İlçe Belediye Başkan adaylığından bu gün itibariyle çekiliyorum. Bunu şimdiden duyurmamdaki gaye süreç işlerken etik bir tavır sergilemektir.  

 

 

 

 

Neden adaylıktan çekildiğime gelince; Bizler partinin bayrağını bir adım öteye taşımaya çalışırken, yıllardır kenarda durup, partiye çelme takan isimler bu gün geldiğimiz noktada köşe başlarını tutmak üzereler. Haklı gerekçelerle yönetime alınmayan sözde İYİ Partililer, mayıs seçimlerinde de aleni bir biçimde Cumhuriyet Halk Partisi’ne çalıştılar. Yetmedi bu isimler partinin başarısız olması adına ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Bu güne kadar partiden içeri bile giremeyen bu sözde İYİ Partili isimlere, bu gün gelinen noktada görüyorum ki il ve yeni oluşturulan Aziziye İlçe yönetimlerinde görev verilmiş. Bizler bu güne kadar hasbi bir biçimde partimiz adına gayret gösterirken onlar yalnızca kendi siyasi ikballeri için ne gerekiyorsa, utanmadan sıkılmadan yaptılar. Ben bu gün bu isimlerle anılmak istemediğimden üzülerek Yakutiye Belediye Başkan adaylığından çekiliyorum. Beni bu göreve layık gören Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener de teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

Güneyinin adaylıktan çekilmesi sonrasında, İYİ Parti Erzurum’da ciddi istifaların olabileceği konuşuluyor.  Daha öncede Aziziye İlçe Başkanı Osman Temur istifa etmişti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.