SİYASET Haber Girişi : 18 Ocak 2024 15:21

İYİ PARTİ’DE ÜÇ İLÇE BAŞKANI DAHA GÖREVDEN ALINDI

İYİ PARTİ’DE ÜÇ İLÇE BAŞKANI DAHA GÖREVDEN ALINDI
İYİ Parti, iyiye gitmiyor.

Suların bir türlü durulmadığı İYİ Parti’de üç ilçe başkanı daha görevden alındı. Seçimlerin hemen öncesinde ilçe başkanlarının görevden alınması, partililer tarafından siyasi intihar olarak yorumlanıyor.

 

 

 

İl Başkanı olarak atandıktan sonra yaptığı açıklamalarla gündem olan Ensar Nuhoğlu dur durak bilmiyor. Aziziye Palandöken, Yakutiye İlçe başkanlarının kendisinin parti içindeki tavırlarını gerekçe göstererek istifaları sonrası. Karayazı ilçe başkanı da istifa etmişti. Meclis Üyeleri Atlıhan Atilla, Hakan Sinici, Ali Rıza Kırbaç da partiden istifa ettiklerini duyurmuşlardı.

 

 

 

Genel Merkezin adeta unuttuğu ve yapılan istifalara kulak tıkadığı İYİ Parti’de üç ilçe başkanı da görevlerinden alındı. Aşkale İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, Pasinler İlçe Başkanı Fahri Dal ve Karaçoban İlçe Başkanı Tahir Durmaz’ın, Ensar Nuhoğlu’nun isteği üzerine Genel Merkez tarafından görevden alındıkları öğrenildi. Nuhoğlu'nun görevden alma nedeninin ise, Aşkale, Hasankale ve Karaçoban da Belediye Başkan adaylığı için ve meclis üyeliği adaylığı için yeterli müracaatın olmamasını gerekçe gösterdiği öğrenildi. 

 

 

 

Partililer ise durumdan tedirgin, Nuhoğlu’na tepki gösteren İYİ Partililer, “ Ensar Nuhoğlu da partinin Erzurum’da eridiğinin farkında. Gazetelere verdiği açıklamalarda kendisine hedef olarak iki üç ilçe belediyesini alacağını söylemiş. Ne yapılmaya çalışılıyor anlamak mümkün değil. Seçim üstü bu kadar değişiklik, istifaları gördükçe siyaseten İYİ Parti intihar mı ediyor demekten kendimizi alamıyoruz. Bu gidişle Yerel seçimler sonrasında İYİ Parti Erzurum’da ancak tabela partisi olur.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.