SİYASET Haber Girişi : 05 Ekim 2022 15:21

İYİ PARTİ'DE KONGRE HEYECANI

İYİ PARTİ'DE KONGRE HEYECANI
İYİ Parti'de kongre heyecanı yaşanıyor. Parti Kulislerinde mevcut İl Başkanı Melih Kırkpınar'ın milletvekili adaylığı için, İl Kongresinde aday olmaması halinde, Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin'in aday olacağı konuşuluyor.

İYİ Parti Genel Merkizinin aldığı karar doğrultusunda, 81 ilde ilçe ve il kongreleri gerçekleştirilecek ve Ocak ayında da büyük kurultay yapılacak. Erzurum'da da  İYİ Parti, Genel Başkanı Meral Akşener'in talimatı sonrasında, teşkilatlarda hummalı bir çalışma başlatıldı. İl önce kongre delegeliri seçim yapılacak. Ardından İlçe Başkanlıkları ve aralık ayının sonunda da İl kongresinin yapılması bekleniyor. 

 

 

 

 

Genel Merkez tarafından gönderilen karar metninde, milletvekilliği için aday olmayı düşünenlerin, teşkilatlarda görev almaması yönündeki tavsiyesi sonrasında, mevcut İl Başkanı Melih Kırkpınar'ın yapılacak İl Başkanlığı Kongresinde aday olmayacağı düşünülüyor. 

 

 

 

 

Kırkpınar'dan boşalacak İl Başkanlığı koltuğuna en yakın isim Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin. Partinin Erzurum'da kurulduğu günden bu güne çeşitli kademelerinde görev almış bir isim olan Fatih Güneyin'in yapılacak İl Kongresinde İl Başkanlığı için aday olması bekleniyor.

 

 

 

Başarılı İş İnsanı Fatih Güneyin'in teşkilatları biliyor olması, en büyük artısı. Yakutiye İlçe Başkanı olarak üye sayısını iki katından fazla artırması ile Genel Merkezinde dikkatini çeken Güneyin, iletişim becerilerinin yüksek oluşu ve camiada sevilen bir isim olmasıyla da biliniyor. İl Başkanı Melih Kırkpınar'ın aday olmaması halinde İl Başkanlığı için adaylığını açıklayacağı, parti kulislerinin gündeminde. 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.