SİYASET Haber Girişi : 07 Temmuz 2019 16:00

İYİ Parti'de İl Başkanı Kim olacak?

İYİ Parti'de İl Başkanı Kim olacak?
İYİ Parti'de gözler Genel Merkezde. İl Başkanı İbrahim Dumlu'nun istifası sonrasında il başkanı olarak kimin atanacağı merak konusu oldu. İşte İl Başkanı olarak atanması beklenen isimler...
İYİ Parti 18 Haziranda zehir zemberek bir açıklama yaparak istifa eden İl Başkanı İbrahim Dumlu'nun yerine kimi atayacak? 


İYİ Parti kulislerinde şu günlerde en çok konuşulan konu bu. 


Genel Merkez'den Erzurum'a gelen ve İbrahim Dumlu'nun harcamalarıyla ilgili incelemelerde bulunan heyet, teşkilat mensuplarına "İl Başkanlığına kimin atanmasını istiyorsunuz" sorusunu da yöneltiyor. Dün parti il binasında, teşkilat mensuplarıyla tek tek görüşerek isim isteyen heyetin, teşkilattan ismi çıkan kişilerle de bu gün görüşme yapması bekleniyor. Heyet konu ile ilgili bir rapor hazırlayarak Genel Merkeze sunacak. 


Yapılan ittifaklar sonrasında Erzurum'da ana muhalefet olan İYİ Partililerse atacak ismin heyecan uyandıracak, yönetimiyle vitrin oluşturabilecek ve bir önceki il başkanı İbrahim Dumlu'nun açtığı yaraları sarabilecek bir isim olmasını istiyor. 


İYİ Parti kulislerinde il başkanlığı için adı geçen partililerse şunlar; 


MELİH KIRKPINAR

Erzurumlu iş adamı Melih Kırkpınar demokrat kökeninden geliyor. 





Geçmişte Doğruyol Partisi'nde siyaset yapan ve çizgisini hiç değiştirmeyen Melih Kırkpınar ismi kulislerde en çok konuşulan isimlerden biri. İYİ Parti'de yapılan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olan Melih Kırkpınar ismi, İYİ Parti kurulurken il başkanlığı için de gündeme gelmişti. Erzurum'da vitrin oluşturabilecek isimlerin Kırkpınar'ın yönetimine girebileceği kulaktan kulağa fısıldanıyor. Erzurum'da hemen her kesim tarafından tanınan bir isim olan Kırkpınar ile İYİ Parti'nin şehirde kaybettiği heyecanı yeniden kazanması bekleniyor. 

FEVZİ BUDAK 

Kulislerde gündeme gelen bir diğer isim ise emekli Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak. 





Milli Eğitim Müdürü iken Bakanlıkla verdiği mücadele ile tanınan Budak, 13 kez görevden alınmış ve her seferinde mahkeme kararı ile geri dönerek bu yolda bir rekor kırmıştı. Yapılan yerel seçimler öncesinde İYİ Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de ismi geçen Budak'ı il başkanı olarak görmek isteyen İYİ Partililer de var. 

MAHMUT UYKUSUZ 

Ülkücü kökenden gelen Mahmut UykusuzMilliyetçi Hareket Partisi'nden 1999 - 2004 yılları arasında 5 yıl Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış bir isim. 





Son yerel seçimlerde İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve beklenen oyu alamayan Mahmut Uykusuz ismi de siyasi kulislerde konuşuluyor. 

CANAN UÇAR 

Erzurum'da kurucu İl yönetiminde yer alan isimlerden biri olan Eczacı Canan Uçar da teşkilattan gelen bir isim





İYİ Parti'den Genel Seçimlerde milletvekili adayı olan, yapılan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için müracaat eden ancak Palandöken ilçesinden aday gösterilen Canan Uçar, İl Başkanı İbrahim Dumlu'nun istifası sonrasında Genel Merkez tarafından ildeki faaliyetleri geçici olarak yürütmesi için  görevlendirilmişti. 

MURAT RESULOĞLU 

Resuloğlu'da ülkücü kökenden gelen bir isim. Milliyetçi Hareket Partisi'nden bir dönem Aziziye Belediyesi Meclis üyeliği yapan Resuloğlu, yerel seçimlerde İYİ Parti'den Aziziye Belediye Başkanlığı için aday gösterilmiş ve beklenen oyu alamamıştı. 





ÖMER ÖZDEN 

Uzun Yıllar Erzurum Büyükşehir Belediyesinde görev yapan Ömer Özden ismi de kulislerde gündeme getiriliyor. 





Yerel seçimlerde Palandöken Belediye Başkanlığı için İYİ Parti'den aday adayı olan Özden'in il başkanlığı için de kulis yaptığı söyleniyor. 

ÜNAL KOCAMAN 

İYİ Parti'de Genel Merkez takdir ederse ben il başkanlığı için varım diyen tek isim Ünal Kocaman





Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, "Erzurum'da İYİ Parti sahipsiz değildir",diyen Kocaman'da kurucu il yönetiminde görev almış bir isim. Son yapılan değişiklikle Palandöken İlçe Başkanlığına atanan Ünal Kocaman ismi de Genel Merkez'in ajandasında.  


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    İyi parti bu sıkıntılı durumdan ancak Melih Kırkpınarla çıkar.Bütün adaylar çok kıymetli ama partinin kurucu il başkanı atamasıda İbrahim Dumluyu Melih Kırkpınara tercih edenlerin ikinci bir hata yapmayacaklarını umuyorum