İYİ PARTİ'DE ADAY ARAYIŞLARI

Aldığı kararla 30 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine tek başına girecek olan İYİ Parti’de Erzurum’da aday arayışı sürüyor. Mayıs seçimlerinde alınan başarısızlık, sonrası ilginin az olduğu İYİ Parti, Büyükşehir’de de ilçelerde de aday arayışında.

 

 

 

İYİ Parti’de Büyükşehir için konuşulan isimlerin en üst sırasında, bütün partilerde olduğu gibi Prof. Dr. Serdar Sevimli ismi var. Ancak Serdar Sevimli’nin yerelde siyaset düşünmediği ve MHP’den başka bir parti de de siyaset yapmayacağı bilinen bir gerçek. Prof.Dr. Ömer Selim Yıldırım ismi de İYİ Parti’nin ajandasındaki bir diğer akademisyen. Yıldırım’ın da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmaya sıcak bakmadığı söyleniyor. İYİ Parti Büyükşehir için yeni isimler bulmaya çalışıyor. Bu noktada Erzurum’un başarılı Avukatlarından Uğur Alkuş ismi de gündemlerinde. Muhalif duruşuyla bilinen ve şehirde karşılığı olan bir isim olması Alkuş’u öne çıkarıyor. Önümüzdeki günlerde Genel Merkezin kendisiyle temasa geçeceği öğrenildi. İYİ Parti genel merkezinin merceğindeki bir diğer isim ise Erzurumspor Kulüp Başkanlığı da yapmış olan Avukat Ali Demirhan. Önceki Dönem Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut adaylık için alternatif olacak isimler arasında yer alıyor. Partisine hiç küsmeyen, nerede görev verilirse yapan bir isim olan Eczacı Canan Uçar ismi de her seçim döneminde olduğu gibi İYİ Parti’nin gündeminde. Bu arada İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olan şehrin sevilen Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak’ın da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı kulislere sızan bilgiler arasında.

 

İYİ Parti Erzurum’da bir önceki yerel seçimde aldığı oyun üzerine çıkmayı hedefliyor. Rahmetli Mahmut Uykusuz’la 98 bin’e yakın oy almıştı.

 

İSLAM YILDIRIM ADAY GÖSTERİLEBİLİR

İlçelerde de durum pek farklı değil.  Merkezde Yakutiye ilçesi için 3 isim gündemde. Prof.Dr. Tuğrul Şam, Milliyetçi Hareket Partili Mehmet Uzun ve Genel Seçimlerde Bağımsız Milletvekili adayı olan ve ciddi bir oy alarak dikkatleri üzerine çeken İslam Yıldırım.

 

EN ÇOK İSİN PALANDÖKEN’DE

Merkez ilçeler arasında en fazla aday adayının Palandöken’de olması bekleniyor. MHP’li kimliğiyle bilinen ve Erzurum’da hemen her kesimin sevdiği bir isim olan Doç.Dr. İzzet Uçan İYİ Parti’nin merceği altında. Uçan ikna edilebilirse ki zor görünüyor, İYİ Parti’nin ajandasında en üst sırada. İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu güne partinin içerisinde olan başarılı iş insanı Feride Eda Çalıkuşu ismi de parti genel merkezinin gündeminde. Kurduğu Palandöken Gelişim Derneğiyle adından söz ettiren ülkücü kimliğiyle öne çıkan Lokman Lokmacı’nın da ikna edilebilirse aday olabileceği konuşuluyor. İlçede sevilen bir isim olan Lokmacı ile ilçede oyların önemli bir miktarda artacağı konuşuluyor. Mayıs seçimlerinde Milletvekili adayı olan Dr. Fatih Aras,  Yakutiye Belediyesi Meclis üyesi olan Hakan Sinici’nin de Palandökenden aday olmak için müracaat edecekleri söyleniyor.  

 

AZİZİYE’DE ADAY BULMAKTA ZORNALIYOR

Merkezde aday bulmakta zorlanılan ilçe ise Aziziye. MHP’den ayrılan Emrullah Akpunar ismi İYİ Parti’nin gündemindeydi. Ancak Akpunar, sürpriz bir kararla Yeniden Refah Partisi’ne katıldı.  İYİ Parti Aziziye de bütün strateji, YRP’nin Cumhur İttifakının isteği üzerine ilçede aday göstermemesi halinde, Akpunar’ın ikna edilmesi üzerine kurulu.

 

Merkez ilçelerde öne çıkan isimlerin ikna edilememesi halinde mevcut ilçe başkanlarının aday olarak gösterilmesi de İYİ Parti’nin bir başka planı.  

HALİS ÖZSOY İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Uzundere’de önceki dönem Belediye Başkanı Halis Özsoy ismi gündemde. Uzundere’de seçimi kazanmasına kesin gözü ile bakılan Özsoy İYİ Parti’nin markajında.  

HORASAN’DA KARATAŞ İSMİ GÜNDEMDE

Horasan’da ise Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olan ve sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken bir isim olan iş insanı Fatih Karataş ismi ön plana çıkıyor. İlçede ciddi karşılığı olan bir aileden gelen Karataş’la Horasan’da ipin göğüsleneceğine olan inanç yüksek.

Pasinler’de iki isim gündemde, Sinan Sezer ve önceki dönem Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu. Ancak Sertoğlu’nun şansını AK Parti’den deneyeceği de siyasi kulislere sızan bilgiler arasında.  

NARMAN’DA MACERA ARANMAYACAK

Narman’da İYİ Parti macera aramayacak gibi görünüyor. İYİ Parti saflarına katılan Belediye Başkanı olduğu dönemde ilçenin çehresini değiştiren bir isim olan Yücel Ahmet İşleyen’in adaylığına kesin gözü ile bakılıyor.

Şenkaya’da Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olan Ertuğrul Asiltürk, Çat’ta Mustafa Tanas ismi gündemde.

AŞKALE’DE KIRKPINAR

30 Mart seçimlerinde en azından Erzurum’da ilçelerde Belediye Başkanı çıkarmayı amaçlayan İYİ Parti’de en önemli silahlardan biri de Melih Kırkpınar. Genel Merkezin Kırkpınar’a Aşkale’den aday ol diyeceği söyleniyor. Kendi ilçesinde sevilen bir isim olan Kırkpınar’ın her ne kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı söylense de, Genel Merkezin kendisini Aşkale için değerlendirdiği siyasi kulislere sızan bilgiler arasında.   

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.