SİYASET Düzenleme Tarihi : 12 Ekim 2020 10:02 Haber Girişi : 12 Ekim 2020 10:18

İYİ'LER ESNAFI DİNLEDİ

İYİ'LER ESNAFI DİNLEDİ
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar ve Milletvekili Naci Cinisli, Esnafın sıkıntılarını dinledi. 

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar ve Milletvekili Naci Cinisli, Esnafın sıkıntılarını dinledi.  İYİ Parti teşkilat üyeleri ile birlikte üç gün süreyle Erzurum'da esnaf ziyaretleri gerçekleştirilen İYİ Parti teşkilatı, Cumhuriyet Caddesi, Taşmağazalar, Palandöken Bölgesi, Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren esnaflarla bir araya geldi. 

 

 

Esnaf ziyaretleri sonrasında bir açıklama yapan Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Esnafın iş yapamaz hale geldiğine dikkat çekerek, ziyaretler sonrası esnafın taleplerini kamuoyu ile paylaştı. İl Başkanı Kırkpınar; " Esnafımız, Sicil affı istiyor, kredilerin, düşük faizli yada faizsiz ve uzun vadede taksitlendirilmesini talep ediyor. Salgın süresince kamuya ait iş yerlerinden kira alınmamasını ve kiralarda stopajın kaldırılmasını istiyor. AVM’lerin kendilerine ciddi darbe vurduğunu belirterek, en azından haftada bir gün AVM'lerin kapanması gerektiğini söylüyor. BAĞKUR VE SSK primleri, işyerlerinin kapalı olduğu dönemde alınmamalı diyor. Ertelenen vergi ve sigorta primleri için yeniden yapılandırma olanağı talep ediyor. Küçük esnafımızın yanında çalışanların, kısa çalışma ödeneği sorunlarının giderilmesini bekliyor. Kendilerine karşı devlet tarafından yürütülen İcra işlemlerinin durdurulmasını, ceza ve faiz affı bekliyor." dedi.

 

 

Esnaf'a sorunlarının gündeme getirilmesi noktasında söz veren milletvekili Naci Cinisli, " Son derece verimli bir üç gün geçirdik. Esnafımızın biuze aktardıkları sıkıntıları, mecliste gündeme getirip, sorunlarının çözümü noktasında kendilerine destek olacağız. Ancak biz mühalefetteyiz, icra makamında değiliz. Bizim Erzurum esnafı adına bu taleplerimizi, iktidar milletvekillerinin de sahiplenmesi ve çözümü noktasında destek vermesi gerekiyor" dedi... 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sunmani yıldırım 12 Ekim 2020 11:33

    Esnafın can çekiştiği ayakta durma çabası içinde olduğu aşikar malesef bu duruma yerel yönetimlerde duyarsız kaldıkça esnaf daha cok dibe pik yapmakda

  • Metin kömür 12 Ekim 2020 10:53

    Dinlemeye Ne olacak ki. Sn vekilin adını yeni duyuyoruz. Dinlemeye bol keseden atmayla birşey olmaz. Ne icrayı oldu şimdiye kadar ne faydası oldu, lütfen bilen varmı.