GÜNDEM Haber Girişi : 24 Ağustos 2020 12:26

İSTİHDAMA YÖNELİK HAMLELER BEKLERKEN ELİMİZDEKİNİ DE ALDILAR.

İSTİHDAMA YÖNELİK HAMLELER BEKLERKEN ELİMİZDEKİNİ DE ALDILAR.
ERZURUM'DA YATIRIMCILARI ÜZEN KARARA İLK TEPKİ İYİ PARTİ ERZURUM İL BAŞKANI MELİH KIRKPINAR'DAN GELDİ. KIRKPINAR, İKTİDAR PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI.

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih KIRKPINAR yaptığı yazılı açıklamada, Erzurum’un 6. Bölge teşviklerinden yararlanmasını sağlayan +1 uygulamasının, sonlandırılmasını eleştirdi. Erzurum sanayi yatırımlarına doydu mu ki bu teşvikten artık yararlanamayacak diyerek, iktidar partisi milletvekillerini göreve çağırdı.

 

 

Bölgesel Teşvik Sistemi’nde Erzurum’un da içinde yer aldığı 5. Bölgede yer alan illerdeki OSB’lere yapılacak yatırımların 6. Bölge teşviklerinden yararlanması sağlayan ‘+1’ uygulaması, 21 Ağustos 2020 tarihinde 31220 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan kararla sonlandırıldı.

 

 

Alınan bu kararı yaptığı yazılı açıklamayla eleştiren İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, “ Erzurum bu muameleyi hak etmiyor. Erzurum, yapılan son seçimlerde, bu gün ülkeyi yöneten Cumhur İttifakına, yüzde70’in üzerinde oy verdi. Bu oyu verirken seçmen, şehrin en büyük problemlerinden biri olan istihdam sorununu da çözülsün istedi. Ancak 2018 Haziranından bu güne bırakın istihdam sorununu çözmeyi, her gün işsizler ordusuna yenileri ekleniyor. Gençlerimiz işsiz. İstihdam alanları olmadığı için Erzurum sürekli göç veriyor, her geçen gün kan kaybediyor. Hal böyleyken bir de şimdi OSB’lerde yapılacak yatırımlarda beşinci teşvik bölgesinde olan ancak +1 uygulamasıyla 6 bölge şartlarından yararlanan Erzurum’un bu avantajı da Resmi Gazete’de yayınlanan kararla ortadan kalktı. Neden böyle bir karar alındı anlamış değilim. Erzurum çıkarılan bu teşvikle yatırıma mı doydu? İstihdam sorunu ortadan mı kalktı? Erzurum sanayi yatırımları anlamında cazibe merkezine mi dönüştü? Bizler istihdamı artırıcı kararlar, yasalar, daha kapsayıcı teşvikler beklerken ne yazık ki mevcut avantajları da elinden alınıyor. Ne yazık ki bu duruma sadece, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı  Saim Özakalın’dan ses geldi. İktidar Partisi ve ortağı siyasiler sus pus.” dedi.   

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.