İNCE'NİN ERZURUM GEZİSİ NOTLARI...

Memleket Partisi 18 Mayısta İç İşleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesini vermiş, çiçeği burnunda yeni bir parti.

 

 

 

 

 

Erzurum'da da Parti İl Teşkilatı kurulalı henüz 34 gün olmuşken, yani daha "kırkı bile çıkmamışken" bir cesaret örneği sergileyen Muharrem İnce Erzurum'a geldi. Erzurum'a geliş maksadı Partisinin il binasının açılışını yapmaktı. Saat 18.00'da kara yoluyla Erzurum'a gelen İnce, yaklaşık 2 saat şehirde kalabildi. Sonrasında akşam uçağıyla şehirden ayrılrdı. 

 

 

 

 

 

 

 

İnce'yi parti teşkilatı Hasankale yolunda karşıladı. Yaklaşık 200 araçlık bir konvoyla,  İnce şehre girdi. Konvoyun geçiş görüntülerini izlerseniz, göreceksiniz ki araçların geçişi 2,5 dakika sürüyor. Yani başarılı bir organizasyon yapılmıştı. Henüz daha şehirde sadece 7 ilçede teşkilatmış olan Memleket Partisi, bindirilmiş kıtalar olmadan, şehir dışından taşıma yapılmadan o çoşkuyu ve kalabalığı oluşturmayı başarmıştı. Araçların hepsi 25 plakaydı. 

 

 

 

 

 

 

Parti İl Binasının açılışını yapmak üzere Pelit Meydanına gelindiğinde, coşkulu bir kalabalık kendisini karşıladı. Muharrem İnce İl Başkanı Serhat Can Eş'e kalabalığı görünce sitem de etti. " Salgın var, ben size kalabalık olmasın, sade bir açılış yapalım demiştim." dedi. Ancak toplanan kalabalığı da görünce otobüsün üzerine çıkarak, her siyasinin yapacağı gibi halka seslendi. Sanki İnce Erzurum'a mitinge gelmiş gibi, sanki iki üç senelik bir partiymiş gibi, açılış için otobüsten inerken, herkes İl Binasının önünde toplanmışken, konuşma alanından fotoğraf çekip kalabalık olmadı, umduğunu bulamadı diyenlere, ben de el insaf diyorum. 

 

 

 

Demek ki Muharrem İnce ve Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Erzurum'da öyle bir beklenti oluşturmuşlar ki, yüzlerce kişilye yapılan bir parti açılışı bile insanlara kafi gelmemiş. Herkesin farklı siyasi görüşü olabilir, ancak değerlendirme yaparken objektif olmak gerekiyor. Daha " Kırkı bile çıkmamış"  bir partinin Parti açılışı ancak bu kadar olur.

 

 

 

 

Erzurum'un siyasi görüşü ortada. Bakın Cumhuriyet Halk Partisi 40'ı vekil 60 kişilik bir heyetle, sessiz sedasız Erzurum'a geldi ve gitti. Ne yüzlerini gören oldu ne seslerini duyan. Bir tarafta 98 yıllık bir parti, diğer tarafta 34 günlük bir parti. Yorumu varıp siz yapın. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.