ASAYİŞ Haber Girişi : 09 Mayıs 2023 11:48

İmamoğlu'nun Erzurum provokasyonunda FETÖ iddiası

İmamoğlu'nun Erzurum provokasyonunda FETÖ iddiası
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitinginde, provokasyonu başlatanların FETÖ ile irtibatlı oldukları iddia edildi.

Olayların ardından geniş çaplı soruşturma yürüten emniyet güçleri, olaylara karıştığı belirlenen 19 kişiyi tespit etti. Gözaltına alınan 15 kişi, dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

 

 


Gözaltına alınan ve olaylarda taş attığı tespit edilen şahıslardan birisinin Kolordu Komutanlığında aktif görevde olan Uzman Çavuş Muhammed Akif K. olduğu ve daha önceden FETÖ soruşturması geçirdiği öğrenildi.

 

 


Soruşturmayı derinleştiren ekiplerin, sosyal medya ve yüz tanıma sistemleriyle ilginç detaylara ulaştığı, olaylara karışan Eşref A.’nın babasının İstanbul FETÖ yönetici kadrosunda olduğu ve ağabeyinin de Fuat Avni hesabını yöneten ve şu anda İsveç’te olan Yasir A. olduğunu tespit ettiği iddialar arasında.

 

 

 

 

 


Bu iddialarla gündeme gelen ve gözaltına alınan şahısların adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı konularak serbest bırakıldığı öğrenildi. 

 

KAYNAK: İHA 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.