GÜNDEM Haber Girişi : 02 Şubat 2022 17:09

İMAM HATİP SINAVINDA TORPİL İDDİASI

İMAM HATİP SINAVINDA TORPİL İDDİASI
AK Partili vekillerden müftüye yazılı rica, " Hemşerilerime mülakatlarda yardımlarınızı beklerim"

AK Parti'nin Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'nin, Van'da İmam Hatim alımı nedeniyle mülakata girecek 'yakınları' için Van İl Müftülüğü'ne yazılı torpil ricasında bulundukları iddia edildi. 

 

 

 

Belgeler SOSYAL Medya'da 

AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi Van İl Müftülüsü Ömer Keskin'e 5 Ocak 2022 tarihli yazılı talimat gönderdi. Çelebi müftüye gönderdiği yazıda "Aşağıda bilgileri bulunan 4/B İmam Hatiplik mülakatına girecek ilgililerin değerlendirmedi hususunda rica ederim" ifadesi yer aldı.

 

 

 

 

 

Van müftüsü Ömer Keskin'e Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'inde torpil talebi ile yazı gönderdiği ortaya çıktı. Keskin "Sayın Hocam" diye başladığı talimatında "Aşağıda ismi yazılan hemşerilerim kurumunuzda girecekleri mülakatlarda yardımlarınızı beklerim" dediği görülüyor. İki milletvekilinin torpil yapılmasını istediği kurumun ise bir müftülük olması dikkat çekti.

 

 

 

 

 

 

Erzurum'da sınava girenler tepkili 

 

Öte Yandan Erzurum Müftülüğüne de mülakatlar için baskı yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu. Erzurum'da 1200 kişinin müracat ettiği sınavı yalnızca 180 kişi kazanabildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Diyanet Sen Erzurum şube başkanı Nurullah Ardahanlı, şunları söyledi; 

 

 

 

 

 

Bir derdiniz varsa söyleyinYoksa Erzurum'a Haksızlık etmeyin...!

 

Ömrünü Kur’an’ı Kerim hizmetine adayanların şehridir Erzurum. Ülkemizde nüfus ortalamasına göre en çok Hâfız-ı Kur'an yetiştiren şehirdir Erzurum.

 

 

 

Bağrında her sene yüzlerce Hâfız yetiştiren, tabiri caizse ülkemizin dört bir yanına Hâfız gönderen bir şehirdir Erzurum.

 

 

 

Gerek yurtiçinde gerek uluslararası düzeyde Kur’ân-ı Kerim’i hem güzel okuma hem de hıfzetme yönünden nice dereceler kazanarak hemşehrilerimizin ve milletimizin göğsünü kabartan hafızların şehridir Erzurum. Tüm bunların yanı sıra Kur’an’ı Kerim’in Hüsn-i Hattına hizmet eden ve bu alanda önemli temsilcilerin yetiştiği şehirdir Erzurum.

 

 

 

Bırakın din görevlilerimizi veya bu göreve başlama aşkıyla yanan genç hafız kardeşlerimizi, her köşe başında rastlayabileceğiniz ve farklı meslek dallarıyla uğraşmalarına karşın Kur’an’ı Kerim’i hatasız okuyabilme vukufiyetine sahip insanların yaşadığı şehirdir Erzurum.

 

 

 

Bu minvalde ülkemizin gözde camilerinde görev yapan ve tüm ülkenin takdirini kazanan hafız hocalarımızın çoğunun Erzurum’dan çıkması tesadüf olmasa gerek.

 

 

 

Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın yapmış olduğu son dönem 4/B Sözleşmeli Personel (KKÖ, İ-H, M-K) alımı Sözlü Sınavları bu bağlamda ele alındığında söz konusu sınavda şehrimizin evlatlarına haksızlık yapıldığı Kur’an ile hemhal olmuş ve hafızlıkla özdeşleşmiş bu güzide şehrin yok sayıldığı çok açık bir şekilde ortadadır.

 

 

 

Maksadımız yapılan sınavlarda bir şehre ya da bir bölgeye iltimas geçilmesi değildir elbette. Lakin her sınavda farklı bölgelerden gelen sınav komisyonları tarafından ülkemizin geleceği olan evlatlarımızın hakkının yenildiği ve adil bir sonucun ortaya çıkmadığı kanaatindeyiz.

 

 

 

Çağrımız farklı hesaplar peşinde olanların bu hesaplarını geleceğimiz olan evlatlarımız üzerinden görmemeleridir.

 

 

 

Sözlü sınavlarda yapılmış olan haksızlıklar ve kıyımlar yüreğimizi yakmakta canımızı burnumuza getirmektedir.

 

 

 

Yeter artık… Sabrımız tükendi!

Bütün kamuoyunun bilmesini isteriz ki yapılan haksızlıklara karşı Adalet önünde bütün yavrularımızın hakkını sonuna kadar savunacağımız gibi huzur-u ilahide de hesap sorulması için ellerimiz sorumluların yakasında olacaktır.

 

 

 

Bu şehrin manevi mimarlarından Alvarlı Efe hazretlerinin buyurduğu gibi;

"Hafızları binbir hatim okurlar

Nur-i Kur'an enhârına akarlar

Nüzul-i rahmetgaha bakarlar

Mevla'ya emanet olsun Erzurum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selahattin 20 Nisan 2022 07:25

    En büyük torpiller Socar da yapılıyor. Emil Eminov. Bilal Güliyev, kardeşi Afghan Güliyev, yalancı Sarsılmaz Kazel hepsi torpilli yarışına girmişler. Torpil kraliçesi olarak Sibel uğuru seçmişler. Uğurlu olsun.

  • Sinav mağduru:( 07 Şubat 2022 22:46

    İmamlik sınavında tüm sorulara doğru cvp verdi yakınım.birinde dahi takılmadan.surelerde tek yanlışı bile yok.makam, ses hepsi var.hangi hocaya okusa sen kesin kazanırsın dediler.sonuc 75 aldı.kimsenin hakkıni kimsede bırakmaz Allahu teala.rabbimize havale ettik o kişileri..

  • .... 04 Şubat 2022 23:19

    Eşim sınava girdi. Sadece bir ve yarım soruya eksik cevap vermesiyle 81 civarı almış. Saçmalığın daniskasi sınava giren kişilere hep aynı tarz sorular sorulmus. Eee puanı neye göre kestin. Yazıklar olsun.

  • tuncay akyol 03 Şubat 2022 21:02

    benim kızım yazılı sınav da ilk onlarda derece yaptı mülakatta sorulan soruları da bilmesine rağmen mülakatta sondan onuncu oldu.eğer bu sınavlarda haksızlık yaptılarsa cenabı allah haksızlık yapanların makamını mevkisini alt üst etsin.hakkımız bu insanlara haram zehir zıkkım olsun .haksız yere işe alınanlarda o maaşları rahat yiyemesinler.

  • Vatandaş 02 Şubat 2022 22:15

    Böyle saçma sapalak torpil olmaz... Varsa ki olmaz ama... varsa o yazıyı yazan yani talepte bulunan kişi mahkemeye verilsin ki ibret-i alem olsun.