SİYASET Haber Girişi : 28 Ekim 2021 16:27

İLÇE BAŞKANLARINDAN PARLAMENTER SİSTEM VURGUSU

İLÇE BAŞKANLARINDAN PARLAMENTER SİSTEM VURGUSU
İYİ Parti Yakutiye ve Palandöken ilçe başkanlarından 29 ekim kutlama mesajı.

 

 

 

İyi Parti Yakutiye ilçe başkanı Fatih Güneyin yayınladığı mesajında şunları söyledi. “ Cumhuriyetimizin 98. Yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bir milletin küllerinden yeniden doğuşunu ifade eden Cumhuriyet bayramı ile, millet yönetimde söz sahibi olmuş, yıllarca süre gelen saltanat son bulmuştur. Cumhuriyet fikrini Mustafa Kemal ilk kez Erzurum’da ifade etmiştir. Dolayısıyla Cumhuriyetin şekillenmesinde Erzurum’un ayrı bir yeri ve önemi vardır. Mustafa Kemal Atatürk tıpkı bu günleri görmüşçesine, “ Milletin saltanat ve hakimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Cumhuriyeti kuranlar onu korumaya da muktedir olmalıdır.

 

 

 

 

Hükümetlerin icraatı menfi olup da millet itiraz etmez ve iktidarı düşürmezse bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.” demiştir. Bizlerde bu gün Başbuğ Atatürk’ün çizgisinde yürümeye gayret göstererek, oturdukları koltukları saltanat makamı olarak görenlere diyoruz ki, ilk seçimde bu saltanatınızı sona erdireceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sistemle Cumhuriyetin kurumlarını yeniden, denetlenebilir, şeffaf, kuvvetler ayrılığına dayanan bir hale getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, geçmişten günümüzü bu toprakları vatan kılmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızın 98. Yıl dönümünü kutluyorum.”

 

 

 

 

İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Ahmethan Efe de yayınladığı mesajında Güçlendirilmeş Parlamenter sistem vurgusu yaptı. Efe şunları söyledi;

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yılı kutlu olsun. Herkes şunu bilmelidir ki tıpkı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi, “Türkiye Cumhuriyeti ebet müddet payidar kalacaktır.” Bunun engellemeye ne dışarda topraklarımıza göz diken hainlerin, ne de içerde onların iş birlikçilerin gücü yetmeyecektir. Ne diyordu atamız bizlere hitabında tıpkı bu günleri görmüşçesine ; “…Memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir...”  Bu gün geldiğimiz noktada tamda bu minvalde bir yerdir. Ne yazık ki millet fakruzaruret içindedir. Ancak bizler atamızın vasiyetini yerine getirerek her zaman vazifemizin bilincindeyiz. Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunun farkındayız.

 

Kadim devlet yönetim anlayışımız ve Cumhuriyet kazanımlarımız, Türk milletinin büyük bir bağlılık, özgüven ve adalet duyguları içinde kardeşçe yaşayabildiği bir güven ortamı sağlamış, bu saygın ülkü ile sürekli çalışan, üreten ve  kazanan bir “Türkiye” yaratmıştır. 

 

 

 

 

Bizler, İYİ Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni, bayrağı ve vatan toprağı ile; çocuğu, genci, yaşlısı, kadını, işçisi, çiftçisi ile; bilim ve kültür sanat insanları ile, vatanını gece gündüz bekleyen güvenlik güçleri, sağlık çalışanları ve üzerinde yaşayan tüm canlıları ile ayrılmaz bir bütün olarak görüyor, bu eşsiz vatanın refahı ve huzurunu daim kılmak için sürekli olarak çalışıyoruz. 

 

Çünkü biliyoruz ki; 21. yüzyılda güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye’nin varlığı ancak ve ancak üstün liyakat, çalışkanlık ve azimle mümkündür. Birbirine güvenen, demokratik, adaletli ve sürdürülebilir bir sistem gerektirir. İşte bu ülkü ile milletimizin hak ettiği İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi iktidar olmamız halinde uygulayacağız. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.