GÜNDEM Haber Girişi : 10 Mart 2021 13:07

İL BAŞKANLARINDAN KANDİL MESAJI

İL BAŞKANLARINDAN KANDİL MESAJI
Erzurum Siyasi Parti İl Başkanları, Miraç Kandili nedeniyle birer mesaj yayınladılar....

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün mesajı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Mirac Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mirac’ın Arapça’da merdiven, yukarı çıkmak, yükselmek anlamlarına geldiğini belirten AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Bakara Suresi’nin son ayetleri ile beş vakit namazın indirildiği bu mübarek gecede ellerin şifa, birlik ve beraberlik duası için açılmasını temenni ettiğini söyledi.

 

 

 

COVID-19 salgını nedeniyle devletin aldığı tedbirlere harfiyen uyulması gerektiğini hatırlatan Başkan Öz, “Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl ki Mirac kandilini evlerimizde geçirmiştik. Bu yıl, vaka sayısına bağlı olarak nispeten daha normal bir ortamda bu mübarek geceyi yaşayacağız ancak tedbirleri asla elden bırakmamalıyız. Normalleşme sürecine geçiş henüz başlamışken yeniden evlerimize kapanmamak ve esnafımızın mağdur olmasına sebebiyet vermemek için tüm vatandaşlarımızı sanki yasaklar devam ediyormuşçasına tedbirlere uymaya davet ediyorum.” dedi.

 

 

 

Mirac gecesinin duaların kabul edildiği özel zaman dilimlerinden olduğunun altını çizen Başkan Öz, “Bu manevi iklimin meyvelerinden faydalanmak için ellerimizi açarken, tüm hastalarımıza şifa dilemeyi, ülkemiz ve tüm İslam dünyası için birlik, beraberlik ve güç talebinde bulunmayı ihmal etmeyelim. Bu vesileyle helikopter kazasında aramızdan ayrılan tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil ve şerefli milletimize bir kez daha başsağlığı dilerken, Mirac Kandili’nin tüm İslam âlemine hayır, bereket, sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

İYİ PARTİ Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar’ın mesajı

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, yayınladığı Miraç Kandili mesajında şunları söyledi.

“Böylesine mübarek gün ve gecelerde birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz zaman dilimleridir. Bu günde Hazreti Peygamberimizin, Allah’ın emri ile yedi kat semayı aşıp yüce âlemlerin Rabbi olan Allah’ın huzuruna yükselmesi olayıdır. Bu tür geceler bizler için fırsat günleridir. Miraç yükseliştir, Miraç hedeftir, bizlerde içinde bulunduğumuz bu durumdan, Pandemi belasından, ekonomik sıkıntılardan, milletçe hep birlikte hareket ederek inşallah tez zamanda kurtuluşa ereceğiz. Bu vesileyle pek çok önemli olayı bünyesinde barındıran bu kutlu gecenin, Başta Erzurum’a ve ülkemize, tüm İslam alemine sağlık, barış, özgürlük ve huzur getirmesini diliyor, vatandaşlarımızın mübarek Miraç Kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” dedi.  

 

 

 

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl’ün mesajı

Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, yayınladığı Miraç Kandili mesajında şunları söyledi: “ Mübarek üç ayların içerisindeyiz, Regaib Kandili ile başlayan kutsal gecelere erişme heyecanımız, içinde birçok hikmeti barındıran Miraç Kandili’ne ulaşma mutluluğumuzla devam ediyor. Yüreklerimizin manevi duygularla dolup bu gece, kendi dünyamızın muhasebesini yapmak, nefsimizi terbiye etmek ve kötülüklerden arınmak için en büyük fırsattır.

İnsanlığın yükselişini simgeleyen bu mübarek gecede gayemizin, Miraç’ın manasını anlayarak zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde, insanlığın huzuru ve mutluluğu için dua etmek olmalıdır. Her alanda Peygamber Efendimizi örnek alarak, yaşamımızda paylaşmayı, dayanışmayı, sevgi ve saygıyı, merhameti, hoşgörüyü, tahammülü, dostluğu, doğruluğu kendimize şiar edinmeliyiz.  

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Gelecek Partisi Erzurum İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara’nın mesajı

 

Gelecek Partisi Erzurum İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara, yayınladığı kandil mesajında şunları söyledi. “ Miraç aydınlanmadır. Rabbin insanlığı, cehaletin karanlığından kurtardığı, Peygamberimize müjdeler verdiği gecedir. Cenab-ı Allah’ın sonsuz rahmet ve mağfiretinin tecellisidir.

Maneviyatımızın arttığı bu gecelerde, içinde yaşadığımız sıkıntılardan biran önce kurtulmayı diliyorum. Mübarek üç ayların ve bu kutlu gecenin başta şehrimize, sonra milletimize ve tüm İslam alemine, ferahlık, huzur, mutluluk barış getirmesini diliyorum. İslam dünyasının Kurtuluşuna, yükselişine, işgal ve zulümlerin son bulmasına, Müslümanlar arasındaki kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını diliyor, herkesin Miraç kandilini tebrik ediyorum.” dedi…

MHP İl Başkanı Karataş’tan Miraç Kandili mesajı

 

Miraç Kandili münasebetiyle mesaj yayımlayan MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş İslam dinine daha sıkı sarılmanın önemine ve bu özel günlerin değerinin daha fazla bilinmesi gerektiğine işaret etti.

 


İslam aleminin Miraç Kandilini kutlayan MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, “Miraç; âlemlere rahmet ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) gerçekleştirdiği mukaddes ve manevi yolculuktur. Mübarek üç ayları idrak ettiğimiz bu günlerde, içinde barındırdığı mübarek gecelerden olan Miraç Kandiline erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu gecenin özünde her türlü kötülükten arınma insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk-İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, milletimizin sağlığına, birlik ve beraberliğine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.