GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mayıs 2021 15:05

İL BAŞKANLARINDAN KADİR GECESİ MESAJI

İL BAŞKANLARINDAN KADİR GECESİ MESAJI
Erzurum'da siyasi parti İl Başkanları Kadir gecesi münasebeti ile birer mesaj yayınladı.

ÖZ: KADİR GECESİ, RAMAZAN’I KUR’AN AYI YAPAN ÖZEL BİR ZAMAN DİLİMİDİR

Kadir Gecesi nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Ramazan ayını “Kur’an Ayı” yapan bu özel zaman diliminin tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilediğini söyledi.

 

 


“İnsanlığın hidayetinde bir dönüm noktası”
Kadir kelimesinin sözlükte “hüküm, şeref, güç, yücelik” gibi anlamlara geldiğini hatırlatan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Dini literatürde ise kadir kelimesi, Kur’an-ı Kerim’in indirildiği geceyi belirtmek için kullanılır. Nitekim Kur’an-ı Kerim’in 97. suresi de aynı ismi taşımakta olup Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğunu haber vermektedir. Alemlerin rabbi olan Allah Teala’nın insanlara peygamberler vasıtasıyla son hitabı ve nihaî mesajı olan Kur’an’ı indirmesi insanlığın hidayetinde bir dönüm noktası teşkil ettiği için bu olayın gerçekleştiği gece özel bir anlam taşır.” dedi.

 

 


“Kadir gecesi aynı zamanda hikmet gecesidir”
Kadir Suresi’nde, bin aydan daha hayırlı olan bu özel zaman diliminin önemine dikkat çekildiğini belirten Başkan Öz, yayımladığı mesajında şunları söyledi:
“Bütün hikmetli işlerin kararlaştırıldığı bu mübarek gecede Allah’ın izniyle melekler ve Cebrâil Aleyhisselam yeryüzüne iner ve gece boyunca yeryüzüne esenlik hâkim olur. Bu nedenle Peygamber Aleyhisselam, ümmetine örnek olarak son on günde dünya işlerinden uzaklaşarak itikafa çekilir ve geceleri daha çok ibadet ederek aynı zamanda hikmet gecesi de olan Kadir Gecesi’ni arardı. Buhari ve Müslim’de yer alan bir hadis-i şerifte inanarak ve mükâfatını Allah’tan bekleyerek Kadir gecesini ihyâ edenlerin geçmiş günahlarının affedileceği müjdelenmiştir. Öyle ise Ramazan ayı içerisinde gizlenmiş olan bu özel zaman dilimini secdelerle ve dualarla süslemeli, Ramazan Bayramı’na temizlenmiş ve affedilmiş olarak çıkabilmek için kulluk bilinci içinde ibadet ederek mükâfatımızı yüce Allah’tan beklemeliyiz. Hayır ve bereketin hesapsız yağdırıldığı, duaların çokça kabul edildiği bu gecede içinde bulunduğumuz zorlu süreçten güçlenerek çıkabilmek için de yalvarmalı ve tüm insanlık için şifa ve huzur talebinde bulunmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslâm aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

 

KİM MÜSLÜMANA ZULMEDİYORSA ALLAH KAHREYLESİN!

 

 

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Kırkpınar mesajında şunları söyledi…

 

 

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, Cenabı Allah’ın  bin aydan daha hayırlı kıldığı Kadir Gecesine ulaşmanın manevi huzurunu yaşıyoruz. Bizi bu güne ulaştıran Yüce Yaradan’a şükürler olsun.

 

Kadir Gece’si günahlardan arınılmış, yeni bir hayat için İlahi bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.

 

 

Bu vesile ile Filistin’te, Mynamar’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da zulüm altında olan tüm Müslüman kardeşlerimizin, felahını diliyorum. Bu kardeşlerimize zulmedenleri Yüce Rabbim, Kahhar ismi şerifiyle kahreylesin. Fırsatlarını kessin…

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Erzurumlu hemşerilerim olmak üzere, tüm İslam Aleminin bu mübarek gecelerini kutluyor, dualarının kabul, ibadetlerinizin makbul olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

 

 

 

BİNGÖL, ESENLİK NİYAZ EDİYORUM…

 

Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl’de Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bingöl mesajında Hayırlı kul ve hayırlı insan olabilmenin önemine dikkat çekerek şunları söyledi;

 

İnancımız olan İslam dinine göre bin yıldan daha hayırlı olan Kadir gecesinde, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim Vahyedilmiştir. Mekke devrinde nazil olan ve Kur'an'ın doksan yedinci süresi olan beş ayetlik Kadir süresinde, bu mübarek geceden bahsedilir.

 

Ramazan ayı boyunca devam ettirdiğimiz ruh ve beden terbiyemiz bu gece ile taçlandırılmıştır. Ayette bahsedildiği üzere o gece Hz. Cebrail dahil melekler Allah’ın izniyle dünyaya iner ve bizlere sayısız güzellikler getirirler.

 

Bu mübarek ay boyunca gösterdiğimiz yardım ve dayanışmaları tüm zamanımıza yaymak daha bir anlamlı olacaktır. İslam inancının en önemli ay ve gününü içinde barındıran bu mübarek günlerde; Vatanımıza milletimize ve tüm insanlığa dua edip, Allah'a lâyık kullar olmaya mücadele etmeliyiz. Barış ve kardeşlik dini olan İslam inancının en büyük mesajlarından biri de; Hayırlı kul ve hayırlı insan olmaktır.

 

Bu vesile ile Başta Erzurumlu hemşerilerimin, güzel vatanımızın güzel insanlarının ve tüm İslam aleminin bu Mübarek Kadir gecesini kutlarım. Salgın gibi birçok sıkıntıyla uğraştığımız bu zor günlerde, Yüce Rabbimiz olan Allah'tan sağlık esenlik ve huzur niyaz ederim.

 

 

İSLAM DÜNYASININ UYANIŞINA VESİLE OLSUN

 

Gelecek Partisi Erzurum İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara, yayınladığı Kadir Gecesi mesajında, şunları söyledi;

 

Böylesi mübarek bir geceye bizi ulaştıran Rabbimize şükürler olsun. Salgın nedeniyle bu gün ne yazık ki yaşlılarımızı ziyaret edip ellerini öpüp hayır dualarını alamayacağız. Ancak onları aramayı, telefonla bile olsa seslerini duyup, hatırlarını sormayı unutmayalım.

 

Ramazan ayı rahmet ve mağfiret ayıdır. Kadir Gecesi de bin aydan daha hayırlı bir aydır. Bunun idraki ile, tüm İslam coğrafyasının yeniden bir uyanışa, kurtuluşa, birlik ve beraberliğe olan ihtiyacı giderilir.

 

 

Bu vesileyle tüm İslam aleminin Kadir Gecesini kutluyor, tüm insanlığa huzur, mutluluk, barış getirmesini niyaz ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.