GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mart 2021 10:17

İL BAŞKANLARINDAN ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

İL BAŞKANLARINDAN ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI
Büyük zaferin, 106 yıl dönümü nedeniyle siyasi parti il başkanları birer masaj yayınladı...

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü nedeniyle siyasi parti il başkanları birer mesaj yayınladı. 

 

 

 

 

 

 

İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar’ın mesajı

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kırkpınar, yayınladığı mesajında şunları söyledi:


 
"Çanakkale’de yaşananlar milletimiz; kararlılık ve azminin, vatana olan düşkünlüğünün, cesaretinin, kahramanlığının en büyük örneğidir. Milletimizin sahip olduğu yüksek ahlakın ve insanlığın yansıması olarak Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçik, şefkat ve merhametini düşmanına bile göstererek, dünyaya önemli bir ders vermiş, savaşın da bir hukuku olduğunu tüm insanlığa göstermiştir.


 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” İfadeleri ile manasını bulan bulan bu büyük zafer, aynı zamanda Türk Milletinin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır.


 
Çanakkale Zaferinin üzerinden 106 yıl geçmiş olmasına rağmen, ne Türk Milleti ne de Dünya bu zaferi unutmamış, unutmayacaktır. Bizlerde bize bu kutlu günü armağan eden ceddimizi asla unutmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını geçmişten bu güne feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum.”

 

 

 

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl’ün mesajı

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl yayınladığı mesajında, “ Çanakkale Zaferi, 20. yüzyıl siyasi kaderini şekillendiren bir destandır” dedi…

 

 

Bingöl masajında şunları söyledi; “ İstanbul'a ulaşmak için 18 Mart 1915 tarihinden itilaf devletlerinin denizden saldırısı ile başlayan, 25 Nisan 1915 tarihinde Gelibolu yarımadasının 5 ayrı noktasından karadan yapılan çıkarmalarla devam eden, Emperyalizmin en büyük mağlubiyet örneğidir Çanakkale Zaferi... Milli mücadelenin en büyük moral savaşıdır Çanakkale Zaferi... Bağımsızlık ve kurtuluşumuzun en kanlı mücadelesidir Çanakkale Zaferi… Birinci Dünya savaşını 2 yıl daha uzatıp, 20. yüzyıl siyasi kaderini şekillendirmiştir Çanakkale Zaferi…

 

 

    Bir milletin bütün dünyaya meydan okuyup, Vatanı için canını hiçe saymasıdır Çanakkale Zaferi... Cephede eli kınalı kuzularıyla, eşleri, kardeşleri, babalarıyla omuz omuza savaşan analardır Çanakkale Zaferi…  

 

 

 

Vatanımızın her tarafından;  milli mücadele ve birlik ruhuyla savaşa katılan atalarımızın, vatanı müdafaa etmek için sergilediği o üstün cesaret yüzyıllar geçse dahi düşmana korku, dosta güven verecektir.

 

 

 

Bu yoğun duygu ve düşünceler içinde Çanakkale Zaferimizin 106. Yılını kutluyor, Vatanımız  için canını feda etmiş atalarımızı Saygı ve Rahmetle anıyorum. Sözlerimi Milli şairimiz Mehmet Akif'in mısraları ile noktalıyorum…

 

 

 

Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...

O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,

Yaralanmış temiz alnından, uzanmış yatıyor;

Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!”

 

 

 

 

GELECEK Partisi Erzurum İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara’nın mesajı

 

Gelecek Partisi Erzurum İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Çanakkale savaşı destansı bir vatan savunmasıdır. Çanakkale zaferi yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür.” dedi.

 

 

Kara mesajında şunları söyledi;

“Çanakkale savaşı, 106 yıl önce hiç batmayacak bir güneşin doğduğu, verilen 250.000 şehidimize rağmen zaferimizle biten bir büyük kahramanlık destanıdır.

 

 

Çanakkale’de Türk milleti, başta, İngilizler ve Fransızlar olmak üzere tüm dünyaya, vatan sevgisinin ve inanmışlığın gücünü göstermiş, bu inanmışlık karşısında hiçbir güçlü donanmanın, ağır silahlarla donatılmış orduların galip gelemeyeceğini göstermiştir.  

 

Düşman, her türlü savaş planını yapmış ancak  Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman Mehmetçiği hesap etmemişti. Çanakkale yarımadasının her karış toprağı; Kumkale, Bolayır, Seddülbahir, Kabatepe, Conkbayırı ve Anafartalar, şehit kanlarıyla sulanmış, ancak düşmana geçit verilmemiştir. Bütün Anadolu insanı millet olma bilincini göstermiş, evlatlarını şehit vermiş, vatan savunmasından vazgeçmemiştir

 

 

Çanakkale savaşı, Türk, Kürt, Alevi Sünni, yaşlı, genç, zengin, fakir demeden cepheye koşan 250 binin üzerinde askerimiz şehit düştüğü unutulmayacak bir destandır.  Çanakkale savaşı destansı bir vatan savunmasıdır. Çanakkale zaferi yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür.

 

Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı günde, vatan topraklarını canları pahasına müdafaa eden, şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.”

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.