GÜNDEM Haber Girişi : 10 Kasım 2021 10:15

İL BAŞKANLARINDAN 10 KASIM MESAJI

İL BAŞKANLARINDAN 10 KASIM MESAJI
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Gelecek Partisi Erzurum İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara’ 10 Kasım Atatürk’ü anma günü münasebetiyle birer mesaj yayınladılar...

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar’da 10 Kasım mesajında, “ Birini anmak için onun ölmüş olması gerekir, ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fikir ve düşünceleriyle ölümsüzdür” dedi. Kırkpınar mesajında şunları söyledi;

 

 

 

“10 Kasım 1938’de madden, aramızdan ayrılan Atatürk’ün, fikirleri, düşünceleri, ilke ve inkılaplarıyla,  Türkiye Cumhuriyeti var oldukça,  milletimizin rehberi olmaya devam edeceğine yürekten inanıyoruz.

 

Bu gün gelinen noktada, dünden bugüne ulaşan milli değerlerimize her vatansever tarafından sahip çıkılması öncelikli bir mesele haline gelmiştir. Cumhuriyet kazanımlarıyla, demokratik değerlerle sorunları olanlar, dün olduğu gibi bu günde iş başındalar. Ancak emellerine ulaşamayacaklar, zira Gazi Paşamız kurduğu Cumhuriyeti, bir guruba, bir fırkaya, bir cemaate değil, bu millete emanet etmiştir.  Bizler emanetimizi korumak, onun mirasını yaşatmak, büyütüp geliştirmek, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak, halkın egemenliğini korumak için milli bilinçle, çalışmaya devam edeceğiz.

 

 

 


Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete irtihal edişinin yıl dönümünde, aziz hatırasını minnet duygularımla yâd ediyor, kendisine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi gazilerimizi şükranla anıyorum.  Ruhları şad olsun.”

 

 

 

 

Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Büyük Önder Atatürk’ün ölümünün 83. yıl dönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Bingöl Mesajında şunları söyledi;

 

 

 

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 83. yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

 

 

 


Vatanı ve milleti için hayaller kuran ve fikirleriyle bağımsızlığın, bölünmez bütünlüğün ve barış içinde bir dünya düzeninin bayraklaşan ismi olan, milletine bağımsız bir ülke, bir ülkü bırakan,  Büyük Önder Atatürk, hiç kuşkusuz tüm dünya devletleri tarafından da örnek alınan, sevgi ve saygı ile anılan büyük bir deha, asker ve devlet adamıdır.

 

 

 


Dağılan işgal altındaki bir imparatorluğun olduğu,  bir milletin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı en sıkıntılı zamanlarda, insanına bağımsızlık hayali kurduran, milletimizi yok etme heveslilerine  Sakarya’da, Dumlupınar’da hak ettikleri cevabı vererek, Türk’ün isminin dünya tarihinden silinemeyeceğini bir kez daha kanıtlayan, kurduğu Cumhuriyet ile engin ufuklar açan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak yetmez O’nu anlamak gerekir.

 

 

 

‘Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir’ şiarıyla, kendisinin en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni, kuruluş felsefesine uygun, özgür ve müreffeh, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi yapmak için kararlı adımlarla ilerleyeceğimize bir kez daha söz veriyoruz. Bu kutlu yolda, akılcılığa, bilime, çağdaş değerlere, demokrasimizin kazanımlarına sıkı sıkıya bağlı kalacağımıza söz veriyoruz. Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunun bilincindeyiz.

 

 

 


Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz.”

 

 

 

Gelecek Partisi Erzurum İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara’da 10 Kasım Atatürk’ü anma günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Kara mesajında, “ Halkında bu kadar kabul gören tarihte bir başka lider yoktur.” dedi.

 

 

Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara Mesajında şunları söyledi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılarak ebedi âleme intikal edişinin 83. yılında bir kez daha büyük bir saygı, sevgi, rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.  Atatürk, yalnızca Türk Milleti’ne değil, tüm dünyaya ve insanlığa mâlolmuş bir liderdir. Umudun, kararlılığın, azmin, inancın simgesi olmuş verdiği kurtuluş mücadelesiyle, mazlum devletlere örnek olmuştur.

 

 

 

 

‘Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır’ diyen Büyük Önderi anlamak ve  anlatmak en önemli vazifemizdir. O’nu anlayan, fikirlerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, yaşamını biçimlendiren kuşaklar yetiştirerek, ihtiyaç duyacakları özgüven ve inanca sahip olmalarını sağlamak önceliğimiz olmalıdır.

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, hala fikirleri ile ışık saçan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla bir kez anıyorum.”

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.