SİYASET Haber Girişi : 31 Ocak 2022 12:59

HÜKUMETLERİN MEŞRUİYETİ ADALETTİR.

HÜKUMETLERİN MEŞRUİYETİ ADALETTİR.
​​​​​​​Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, Adalet Bakanlığındaki görev değişikliğiyle ilgili konuştu.

Elmalı, “ Görüyoruz ki değişen bakan ‘görevden affını’ istemiş, bu ne anlama geliyor; ‘Ben bu işi götüremiyorum, başka birini bulun’ demek. Yani Sayın Bakanı Cumhurbaşkanı Adalet Bakanını görevden almamış, kendisi istifa etmiş(!) ” dedi.

 

 

 

 

 

Yazılı bir açıklama yapan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı,  Türkiye’de yargının bağımsızlığından söz etmenin mümkün olmadığını belirterek, “ üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü tahsis etmeliyiz.” dedi. Elmalı sözlerini şöyle sürdürdü; “ Hukukun üstünlüğü endeksine göre üst komşumuz Sudan, alt komşumuz ise Kongo. Bu sıralama ‘ arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim’ der gibi AHİM ihlal liginde ise ikinci olarak şampiyonluğa oynuyoruz. Adalet için çok acil reform, hatta geldiğimiz aşama dikkate alındığında  ‘Devrim’  gerekiyor. Zira adaletteki bu yozlaşma kurumun başındaki siyasetçiyi bile rahatsız ediyor.” dedi.   

 

 

 

 

 

Türk töresinde hükümranlığın meşruiyeti adalettir.  Türklerde adalet,  yasaların doğru ve tarafsız, herkese eşit bir biçimde uygulanması temeline dayanır.” diyen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, “ Yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma hakkının güçlendirilmesi, kronik sorunların çözümü için çıkartılan yargı paketleri, ısrarla ‘zülfü yare’ dokunmaktan kaçınılması nedeniyle, sorunları çözmemiş ve bu nedenle tabiri caiz ise muhataplarına ulaşamadan kaybolan birer kargo paketine dönüşmüştür. Yargı bağımsızlığı için öncelikle, HSK’nın yürütme erki ile olan organik göbek bağının kesilmesi şarttır. Türkiye Değişim Partisi yargı erkinin sözde değil özde ve nisbi değil mutlak bağımsızlığını savunur.” dedi.   

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.