GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 03 Ekim 2020 13:17 Haber Girişi : 03 Ekim 2020 13:30

HORASAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULKADİR AYDIN TAHLİYE OLDU

HORASAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULKADİR AYDIN TAHLİYE OLDU
Bir süre önce geçmişte yaptığı bir ticari faaliyetten ötürü tutuklanan, Abdulkadir Aydın, bu sabah tahliye olarak Horasan'a geldi. Aydın'ın tahliyesi Horasan'da sevinçle karşılandı...

Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, geçtiğimiz ay, seçim öncesi ticaret yaptığı Ankara’da 7 yıl önce açılan bir davadan dolayı aldığı 9 yıl cezanın Yargıtay tarafından onanması sonrası tutuklanarak, ceza evine konmuştu. Aydın'ın tutuklanması sonrasında, Horasan Belediyesi Meclisi toplanarak, Aydın'ın yerine Hüseyin Sağlam'ı Başkan olarak seçmişti. 

 

 

Yargılanma sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın bu sabah görülen mahkemesi sonrasında tahliye edildi. Tahliye olur olmaz Horasan'a gelen Aydın'ı, hemşerileri büyük bir sevinçle karşıladı. Esnaf ziyaretleri yapan Aydın, hemşerileriyle uzun uzun sohbet etti. 

 

 

Aydın'ın Tahliyesini yeğeni Hayrettin Aydın, sosyal medya hesabından duyurdu. Aydın paylaşımında, 

"Birilerine İyi, birilerine de

Kötü bir haberim var...

Sabah uçakla Erzururuma gelen Abdulkadir Aydın Şuan itibariyle Horasanda vatandaşlarla sohbet ediyor...

Hevesleri Kursağında kalanlara duyurulur..." ifadelerine yer verdi...

 

 

Süreç nasıl işleyecek? 

Konu ile ilgili Erzurumekspres'e bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, " Tahliye kararına çok sevindik, Abdulkadir Beye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Abdulkadir bey aldığı cezaya itiraz etti, mahkeme bu itirazını kabul eder ve onaylarsa, yeniden eski görevine dönebilir. Zaten Hüseyin Sağlam'da yasal zorunluluk dahilinde bu şartla seçilmişti" dedi... 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.