GÜNDEM Haber Girişi : 23 Temmuz 2021 15:07

Hizmet değil, hezimet...

Hizmet değil, hezimet...
İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar, Kurban Bayramı boyunca yaşanan sıkıntılar ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

ERZURUMEKSPRES - İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar, Kurban Bayramı boyunca yaşanan sıkıntılar ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kırkpınar, “Devlet Vatandaş'a hizmet etmek için vardır. Toplanan vergiler bir kişi veya bir gurubun rahatı için değil, vatandaşın refahı için harcanmalı. Öve öve bitiremedikleri hizmetleri kimse cebinden harcamıyor. İnsanımızdan aldığınız vergilerle yapıyorsunuz ve ne hazindir ki; hizmet diye sunduklarınız, eksik ve göz boyamadan ileri gitmiyor.” dedi.

Kırkpınar yaşanan sıkıntıları şöyle sıraladı;

 

“Erzurum Canlı Hayvan Pazarı'nın inşasına 2017 yılında başlandı. Yaklaşık 100 milyon (eski parayla 100 trilyon) Türk lirasına mal olan pazar, 2 senedir kısmen hizmet vermekte. Ne gariptir ki açacak yer bulamayan iktidar partisi, yıllardır yapılmış olan alanın açılışını Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla birkaç gün önce yaptı. Oy verelim vermeyelim, hepimizin Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, bu Hayvan Pazarı'nın sıkıntılı bir bölgede olduğunu, uzun zaman önce yapılmış olduğunu, ne kadar astronomik rakamlarla yapılmış ölü bir yatırım olduğunu söylediniz mi? Buradan Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz beyefendiye sesleniyorum, il başkanı olarak bu hazin duruma nasıl göz yumarsınız. Sizin bu konuya derhal el atmanızı ve Cumhurbaşkanı'na bilgi vermenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Bu aldatmamacaya ortak olmayın. 

2017 yılının dolar kuruyla hesap ettiğimiz zaman maliyeti 220 milyon Türk lirasını geçti. Yapılan hizmetleri elbette takdir edeceğiz. Eksik ve yanlış yapılan şeyleri de eleştirmek en doğal hakkımız. Bayram üstü vatandaşın yaşadığı rezaleti yakinen biliyoruz. Polis bariyerleri ile kapatılan dönüş noktaları yüzünden çok ileride tek noktadan dönüş izni verilmiş ve trafik yoğunluğu yüzünden insanımız mağdur edilmiştir. Birçok vatandaş kurbanlık almadan alandan dönmüştür. Öve öve bitiremedikleri Canlı Hayvan Pazarı hem çok astronomik rakamlarla yapılmış ve hem de insanımızın ihtiyacına karşılık vermemiştir. Hizmet diye sundukları şey hezimet!” 

Büyükşehir Belediyesi'nden Cevap Bekliyoruz! 

Yüz milyonlarca lira para harcanıp kapalı tutulan Hayvan Pazarını neden yaptınız? Ben yaptım oldu zihniyetiniz ile vatandaş'a meydan mı okuyorsunuz? Coğrafik şartlar bu yatırımın Erzurum ikliminde ne kadar yanlış bir noktada yapıldığını bize gösteriyor. Hele hele Hayvan Pazarı'nın yapıldığı zemin az ilerideki Tekstilkentte kendini gösterdi. Bizden gizlediğiniz nedir? Tekstilkentte yaşananların aynısı mı oluyor orada? Şehrimizin Milletvekillerini bu konuyu araştırmaya davet ediyorum. Her partiden ve her görüşten insanımızla oluşturulacak bir komisyon ile Hayvan Pazarı araştırılıp en üst mercilere rapor edilmeli. Tabi vatandaşı da bilgilendirerek. Yazıktır, günahtır, insanımız geçim derdine düşmüşken yüzlerce milyonun israfından bahsediyoruz. Buradan milletvekillerimize sesleniyorum, bu konuyu görmezden gelmeyin. Tüyü bitmemiş yetimin, 84 milyon insanımızın hakkından bahsediyoruz. Eğer bugün de hep yaptığınız gibi susarsanız,  Aziz Milletimiz sandıkta size cevabını verir. İYi Parti İl Başkanı olarak ben ve teşkilatlarım bu konunun takipçisi olacağız!” 

 

Mobil Mezbahane hijyenik değil.

 

Belediye hizmeti diye sunulan kesim noktaları vatandaşımızı mağdur etmiştir. Belediye'nin verdiği randevu saatinde giden vatandaş, saatlerce bekletilmiş ve hijyenik olmayan koşullarda kurbanını kestirmiştir. Bununla ilgili belediyeye ulaşan arkadaşlarımızın aldığı cevaplar ise akıllara zarar. Kesim ekiplerinin kendisine ait olmadığını söyleyen yetkililer, Mobil Mezbahane de Erzurum Büyükşehir Belediyesi yazısını okumamış diye düşünüyorum. İnsanımıza bunu yapmaya hakkınız yok''