GÜNDEM Haber Girişi : 22 Eylül 2022 13:43

Hınıs’ın Çocuk Sokağı için geri sayım

Hınıs’ın Çocuk Sokağı için geri sayım
Hınıs Belediyesi’nden çocuklar için örnek proje… Çocuklar Sokağı Projesi kapsamında ilçenin önemli sokaklarından biri tamamen kapatılarak, çocuklara tahsis edildi…

ERZURUMEKSPRES - Hınıs Belediyesi büyük kentlerde uygulanan “Çocuk Sokağı”nı Hınıslı çocuklar için de uygulamaya hazırlanıyor. İlçedeki çocuklara özel olarak geliştirilen proje ile bir sokak tamamen trafiğe kapatıldı ve oyun alanları, kamelyalar ve kreş gibi sosyal donatılar yerleştirdi. 

 

 

 

KUDAKA ile işbirliği yapılarak yürütülen proje kapsamında ilçedeki bir sokak trafiğe kapatıldı. Nasrettin Hoca başta olmak üzere çocuk çizgi film karakterleri Şirinler, Temel Reis gibi karakterlerin orijinal boyutlardaki uygulamaları Çocuklar Sokağı’nın farklı noktalarına yerleştirildi. 

Halen yapımı devam eden ve kısa bir süre sonra açılması beklenen Çocuk Sokağı ile ilgili bilgiler veren Hınıs Belediye Başkanı Erdoğan Eren, arsanın belediyeye ait olduğunu, KUDAKA’dan da hibe desteği aldıklarını belirterek, “Çocuklarımız için geliştirdiğimiz bu proje için ilçemizdeki bir sokağı trafiğe kapattık. Bu sokak şimdi çocuklarımız için Çocuk Sokağı olarak inşa ediliyor. Sokakta bir kadın kooperatifinin bünyesinde açılan Hünerli Eller Kreş ve Gündüz Bakım evine tahsis edilmiş bina, çocuk oyun alanı, şirinler köyü, çocuk evleri, seksek gibi unutulmaya yüz tutmuş oyunların yer aldığı bölümler, trafik kurallarının anlatıldığı alanlar, mini basket ve futbol sahası, büyük boy satranç bölümü, ailelerimizin çocuklarını beklerken dinlenebilecekleri kamelyaları inşa ediyoruz.

Bununla birlikte Çocuklar Sokağı’nın güvenliği ve ailelerin dinlenme esnasında çocuklarını internetten takip edebilmeleri amacıyla güvenlik kameraları yerleştiriliyor. Çocuklar Sokağı’nın belediyemizin internet sitesinden vatandaşlarımız 24 saat süreyle izleyebilecek. Şu anda çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde de tamamlayarak, çocuklarımızın hizmetine sunacağız” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Atabey 22 Eylül 2022 14:05

    Temel Reis bizim kültürümüzde yok. Emeğe saygı duyarım ellerinize sağlık ama ürün seçimi yanlış olmuş.