Hiç İYİ’ye gitmiyor.

Hiç İYİ’ye gitmiyor.

24 Haziran seçimleri yaklaşırken partilerin milletvekili adayları sahaya indi.

Köylerde, ilçelerde, şehir merkezinde çalışmalarını sürdüren vekil adayları, 24 haziranda bunun meyvesini almayı amaçlıyor. Birde hiç çalışmadan, hiç ortalıkta görünmeden, genel başkan kontenjanıyla gelenler var ki onlarada vatandaş  boyunun ölçüsünü verecek gibi.

Evet özellikle aday adaylığı sürecinde Erzurum’da ciddi bir rüzgar estiren İYİ Parti’nin listesi açıklandığında bu rüzgar esintiye, şimdilerde ise tersine esmeye başladı.

Erzurum’da hiç yaşamamış, şehri tanımayan, bilmeyen ve işin garibi Erzurum’a müracaatı bile olmayan, yerli ithal bir isim Meral Akşener’in dayatması  ile İYİ Parti listesinin birinci sırasına oturdu.

İl başkanının ajandasında olmayan Muhammed Naci Cinisli’yi Erzurum’da kimse tanımıyor, bilmiyor. Oda kimseyi tanımıyor, çünkü bu güne kadar Erzurum diye bir gündemi olmamış. Erzurum’daki birkaç akrabası ile bile yeni tanışıyor. Cinisli’nin bilinen tek özelliği Fi tarihinde  amcasının Erzurum’dan vekil seçilmiş olması. O’ da Demirel’e  başkaldırısı ile tanınıyor, onun dışında Erzurum’a yaptığı çok büyük bir hizmet yok.

Sorsanız Erzurum’un kaç köyü var, internetten araştırır. Bıraksanız arabayla tek başına İspir’e git deseniz yolu bulamaz. Bırakın ilçeyi şehir merkezinde Gez mahallesi neresi, Tosya  neresi bilemez. Ama Erzurum’dan,  İYİ Parti’den liste bir milletvekili adayı.

İstanbul’dan vekil adayı olmak için çok uğraşan, Erzurum’a tenezzül edip müracaat bile etmeyen, hatta müracaatında ikinci sırada bile Erzurum’u tercih etmemiş bir isim, İstanbul’da kendine yer bulamayınca hop gönderiliyor Erzurum’a.  

Erzurum’a gelen milletvekili adayı Muhammet Naci Cinisli, seçim çalışmasını SKM’de doğum günü pastası kesmekten ibaret zannediyor sanırım.  Birkaç ileri gelen isim ziyareti dışında sahada görünmüyor. Haksızlık etmeyeyim gittiği birkaç ilçe olmuş, ancak oradan da arayanlar, “ Genç bir arkadaş ama bizden biri değil” dediler. “Sinan abi Allah aşkına  pantolonu çamur olmasın diye paçalarını tutarak gezen Erzurumlu olur mu?” dediler.   

Köylerde yok, sokakta yok, billboardlarda yok, medya da yok. Nerede İYİ Parti’nin liste biri? SKM’de doğum günü kutluyor.  

Meral Akşener’e sormak lazım bu arkadaş çok başarılı, çok iyi bir isimdiyse neden İstanbul’dan yer vermediniz kendisine? Bu şehrin karını buzunu çekmiş, bu şehirde vergi mükellefi olmuş, istihdam sağlayan, şehri tanıyan bilen insanları harcayarak, yerine bu arkadaşı Erzurum’a gönderdiniz?

8 haziranda Erzurum mitingini duyurdunuz ancak, gelen tepkiler üzerine, miting alanı dolmayacak endişesiyle iptal ettiniz. Şayet mitinginiz olur da Erzurum’a gelirseniz, bu soruyu bizzat size sorarız.

Anlayacağınız seçmenin en çok tepki gösterdiği liste İYİ Parti’nin listesi oldu. Listeler açıklanmadan önce esen rüzgar, yavaş yavaş söndü. Bu gün yelkeni doldurmak yerine tam karşıdan esiyor. Öyle görünüyor ki Erzurum’da İYİ Parti macerası başlamadan bitiyor.

Size bir sır vereyim. Meral Akşener’e Cumhurbaşkanı adayı olması için Erzurum’dan kaç imza verilmiş biliyor musunuz? Hemen söyleyeyim; 700 imza. Bütün Erzurum’dan sadece 700 imza. Şimdi küçük bir hesap yapalım, Erzurum’da 20 ilçe var. İYİ Parti’nin her ilçede en az 20 kişilik teşkilatı var. Yani 400 kişi İYİ parti teşkilatları ediyor. Her biri eşiyle imza verse 800 kişi eder. Ama Akşener’e verilen imza 700. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.