Harcı borcunu ödemiyor…

8 Haziran’da genel kurul yapacak olan ERÇİMSAN AŞ’nin borcunun mal varlığının çok üstünde olduğu ve anonim şirket olduğu için tüm hissedarların amme alacaklarından ötürü endişeli oldukları öğrenildi.

 

 

 

Tüm umutlarını iktidar değişimine bağlayan ERÇİMSAN AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olaylı Erzurum mitingi sonrasında havaalanına giderek geçmiş olsun dileklerini iletip şirketin durumuyla ilgili bilgi verdiği öğrenildi. Borcunun milyar doları aştığı iddia edilen ERÇİMSAN AŞ’nin durumu hissedarlardan gizlemek için zarar etmesine rağmen usulsüz bir biçimde kar payı dağıttı da iddialar arasında. 

 

 

 

HİSSEDARLAR TEDİRGİN

Erzurum’da birçok hissedarı bulunan ERÇİMSAN AŞ, ortakları ‘’Ciddi bir borç yüküyle karşı karşıyayız. Yıllardır yapılan genel kurullarda sorup talep etmemize rağmen borç miktarını bize söylemediler. Son 3 yılda çimento ve hazır beton sektörü en karlı dönemini yaşarken, Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında gösterilen ERÇİMSAN AŞ, nasıl olurda zarar eder, bu kadar borçla karşı karşıya kalır anlamak mümkün değil. En yüksek hisseye sahip büyükşehir belediyesi adına başkan Mehmet Sekmen’i 8 Haziran’da yapılacak genel kurulda görmek istiyoruz. Netice de büyükşehir belediyesi de hisse oranı ölçüsünde milyonlarca dolar borçla karşı karşıya kalabilir’’ diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

 

 

 

Ticaret Bakanlığına da seslenen hissedarlar ERÇİMSAN AŞ’nin denetlenmesi gerektiğini yasal prosedürlerin işletilmesini talep ettiler. 8 Haziran’da beton tesislerinde yapılacak olan genel kurula sadece şirket hissedarlarının ve onların vekalet verdiği isimlerin alınacağı basın mensupları dahil başka kimsenin alınmayacağı öğrenildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.