SİYASET Haber Girişi : 07 Mart 2019 14:19

Hancı projeleriyle dikkat çekiyor

Hancı projeleriyle dikkat çekiyor
Ak Parti Tortum Belediye Başkan adayı Ömer Hancı, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gittiği her mahalle ve köyde sevgi seliyle karşılanan Hancı, projelerini anlatıp, Tortumluların desteğini istiyor.

ERZURUMEKSPRES - Tortum’u şahlandıracak projelere imza atmak için bu göreve talip olduğunu belirten Hancı, işsizliğin önüne geçmek için istihdama yönelik projelere büyük önem vereceklerini söyledi. Tortum’un büyük ve önemli potansiyellerinin olduğunun da altını Çizen Hancı, “İlçemiz Derekapı Mahallesi’nde maden çıkarma izni alan Tortum Maden İşletmeleri A.Ş firmasının başlangıçta 400, orta vadede ise 300 personel ile çalışması öngörülmüştür. Söz konusu maden ilçemizde nüfusun stabil kalması hatta artması, ilçe ekonomisinin canlanması, eğitim öğretim sektörünün canlanması ve yan sektörlerin canlanması gibi pozitif etkiler yaratacaktır. İlçe belediyesi olarak bu duruma göre hazırlıklar yapıp ön görülen ekonomik canlanmaya zemin hazırlayıp yatırımcı ile yakın işbirliği içinde çalışacağız’ dedi.

Organik köy ürünlerinin yetiştirilmesine de büyük katkı vereceklerini ifade eden Hancı, “ Devlet karayolu üzerinde konuşlanmış ilçemizden iki il ile 5 ilçemizin vatandaşları ile Tortum Gölü ve şelalesini görmeye gelen turistlerin geçtiği gerçeğine dayanarak yol üzerinde otantik satış büfeleri ile organik köy ürünlerinin kadınlarımız tarafından pazarlanması için projeler üretilip kadınlarımızın ekonomik ve sosyal alanda ön planda olması sağlanacak” diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.