SİYASET Haber Girişi : 16 Haziran 2021 09:46

HAKKI YENİLEN HER KESİMİN SESİ OLACAĞIZ

HAKKI YENİLEN HER KESİMİN SESİ OLACAĞIZ
Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, hakları yenilen her kesimin sesi olacaklarını belirterek, Atanmayan öğretmenlerden, EYT mağdurlarına herkesi Memleket Partisi'ne davet etti.

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Türkiye'de iktidarında muhalefetinde halkın sorunlarından uzak olduğunu, suni gündemlerle gündemi meşgul ettiklerini belirterek, Memleket Partisi'nin siyaset anlayışının merkezinde vatandaşın gerçek sorunlarının olduğunu iddia etti. 

 

 

 

 

Ülkeyi yönetenlerin vatandaşın sorunlarına kulak tıkadığını belirten Memleket Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, " Suni gündemlerle, gündem meşgul ediliyor. İktidarı da Muhalefeti de aynı. Bakın bu gün Türkiye'de 150 binin üzerinde öğretmen açığı varken, 460 bin öğretmen atama bekliyor. Ekranlarda boy gösteren, iktidardan olsun muhalefetten olsun, bu konunun günlerce konuşulup, çözümü için gayret gösterildiğini hiç gördünüz mü? Bakın atanmayan öğretmenlerin sayısı bu gün 55 ülkenin toplam nüfusundan fazla. Bunu biliyor muydunuz?" dedi. 

 

 

 

Türkiye'de artık sosyal devlet anlayışının ortadan kalktığını iddia eden Serhat Can Eş, " Sosyal güvenlik ve insanca bir emeklilik temel bir yurttaşlık hakkı değil midir? İnsanların çalışma hayatının bitmesi sonrasında insanca yaşaması gerekmez mi? Emekliler bu gün Türkiye'de neredeyse sefalet çekiyorlar.  13 milyonun üzerindeki emeklilerin yüzde 60'ı asgari ücretle geçinmek zorunda, yine yüzde 20 sinin aylık harcanabilir geliri 763 TL, emeklisine bunu reva görenler, sandıkta onlardan nasıl oy isteyecekler, hangi yüzle bunu yapacaklar merak ediyorum. Yurt dışından ülkemize gelen turistlerin bir çoğu emekli olmuş insanlar, ülke ülke gezebiliyorlar. Bizim emeklimiz bırakın yurt dışına çıkmayı, evinden çıkıp bir restourantta yemek bile yiyemiyor. Ay sonunu nasıl getiririm diye çaba sarf ediyor. Bugün Emeklilikte Yaşa Takılanların sayısı 4 milyon 600 bin kişi. Yani milyonlarca insan mağdur. Ancak iktidar bu mağduriyeti yok sayıyor. Bir kaç müteahhitin milyonlarca lira vergi borcunu affeden iktidar, iş emeklisine geldiğinde kaynak yok diyor. Bu ülkenin kaynakları bütün mağduriyetleri gidermeye yeter, iş ki kaynaklar doğru yere harcanabilsin. İsraf ve yolsuzlukları önlerseniz, bütün bu sorunları çözersiniz. yeterki samimi olun" dedi. 

 

 

 

 

Memleket Partisi'nin kuruluş amacının, hakları yenilen vatandaşın sesi olmak, onların sıkıntılarını çözmek olduğunu kaydeden Serhat Can Eş, " Hakları yenilen, yıllardır atanmayan öğretmenlerimizi, EYT mağduru vatandaşlarımızı, İş ve Aş kaygısı taşıyan gençlerimizi, Parası olmadığı için çocuğunu özel okula gönderemeyen, eğitimde fırsat eşitliği isteyen babalarımızı, açlık sınırı altında yaşayan emeklilerimizi, uzun bir süredir iş yeri kapalı olduğu için mağdur olan esnafımızı, ürünü para etmeyen köylümüzü çiftçimizi, Memleket Partisine bekliyoruz. Onların dertleriyle dertlenmek, sorunlarına çözüm bulmak için bizler buradayız. 

 

 

Devleti dolandıranlara, rant peşinde koşanlara, düşük kırımla ihale peşinde koşanlara, vergi borçlarını bir çırpıda sildirmek isteyen milyar dolarlık müteahhitlere kapımız kapalı. Onların isteklerine karşılık verebilecek onlarca siyasi parti var. Oralara gitsinler.  Bizim safımızda, durduğumuz yerde vatandaşın yanıdır." dedi  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.