EĞITIM Haber Girişi : 09 Aralık 2022 16:34

Hacıhaydar Köy Yaşam Merkezi doludizgin 

Hacıhaydar Köy Yaşam Merkezi doludizgin 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Köy Yaşam Merkezleri Köylerin Kalbi Oluyor’’ projesi kapsamında 2015 yılında kapanmış olan Aşkale Haydarhacı İlkokulu, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Haydarhacı Köy Yaşam Merkezi olarak açıldı. 

Açılan Köy Yaşam Merkezi’nin İlkokul kısmında 9 öğrenci taşımalı kapsamdan çıkarılarak kendi köylerinde eğitim görmeye başlarken, öğrencilerin kendi köylerinde eğitim öğretime başlaması ise, veliler ve köydeki vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Edinilen bilgilere göre; Aşkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, söz konusu köy yaşam merkezinde, köydeki vatandaşların ekonomik faaliyetlerini göz önünde bulunduran çalışmalar yapıyor. 

 

 

 


Başta hayvancılık alanı olmak üzere; Sürü Yönetim Elemanı Kursu (Hayvancılık), Arıcılık Kursu (Aile Okulu) ve Aile Okulu Eğitimi Kursu (Hayvancılık) gibi kurslar açan Aşkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kurslarda toplamda 69 kişiye 232 saatlik eğitimler verilmesini sağladı. Açılan hayvancılık kurslarından belge alan vatandaşlar, Tarım Bakanlığı’nın desteklemelerinden faydalanabilecek ve bu sayede ekonomik faaliyetlerini geliştirebilecek. 

 

 


Haydarhacı Köy Yaşam Merkezi’nde açılan aile eğitimi kursları ile de; anne ve babaların yeterliliğini artırmak ve çocuğunu daha iyi anlamasına yardımcı olmak, ailenin çocuğa yönelik gösterdiği tutumlarda olumlu yönde gelişim sağlamak, bu sayede aile yaşamının güçlenmesi ile çocuğun ev ortamında da desteklenmesini kolaylaştırmak, ebeveynin çocuklarının eğitimindeki gelişimine katkıda bulunabilmesini sağlamak amaçlanıyor. Aile katılımı sağlandığında çocukların akademik hayatı ve insanlarla olan ilişkileri ve davranışlarında önemli gelişmeler kaydediliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.