SİYASET Haber Girişi : 03 Ocak 2023 12:51

GÜNEYİN, YILIN İLK ŞAKASI TUİK'TEN

GÜNEYİN, YILIN İLK ŞAKASI TUİK'TEN
İYİ Parti İl Başkan Adayı Fatih Güneyin, TUİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarını eleştirerek, " Yılın ilk şakası TUİK'ten" dedi.

Vatandaşın hissettiği enflasyon oranlarıyla TUİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının birbirini tutmadığını belirten, Güneyin, " Aralık ayında zam gelmeyen bir tek ürün var mı? Akaryakıttan, konuta, gıda maddelerinden, tekstile, bu enflasyon aranı nasıl düşmüş bir söyleseler de bizde öğrensek." dedi. 

 

 

 

Güneyin açıklamasında şunları söyledi; " Yoksa Memur ve ekemliye yapalacak zam oranı, bu rakamlarla belirleniyor diye mi bu kadar düşük bir enflasyon rakamı açıklanıyor? İnsanlar ne yazık ki artık açıklanan bu rakamlara inanmıyor. Bağımsız kuruluşların açıkladığı enflasyon rakamlarının yarısı bile değil. Kağıt üzerinde enflasyonu düşürebilirsiniz, ancak vatandaş bizzat yaşarak gerçek enflasyonla her gün yüzleşiyor. Enflasyon canavarı artık kontrolden çıkmış durumda. Memur ve emekliye bu oranlarla zam yapıldığında en düşük memur maaşı 10 bin lira, en düşük emekli maaşı 4 bin lira olacak. Gerçek enflasyon karşısında bu maaşlarla geçinmek mümkün mü? Asgari ücretin bile 8 bin 500 lira olduğu bir dönemde memura emekliye bu oranda zam yapmak en hafif tabiriyle vicdansızlıktır. Refah payı yüzde 60'tan az olmamalıdır. 

 

 

Ancak az kaldı. 2023 seçimleri sonrasında, vatandaşın refah, huzur için ne gerekiyorsa, yapılacak. Ayağı yere basan, gerçekçi ekonomi politikalarıyla bu topraklara yeniden güneş doğacak" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.