GÜNDEM Haber Girişi : 29 Temmuz 2021 13:23

Güneyin: Bu durum artık bir beka meselesidir...

Güneyin: Bu durum artık bir beka meselesidir...
İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin Türkiye'deki Suriyeliler ile ilgili bir açıklama yaptı. Güneyin, “Suriyeliler göçmen veya mülteci değil geçici koruma kapsamındaki yabancılardır.” dedi.

ERZURUMEKSPRES - İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin Türkiye'deki Suriyeliler ile ilgili bir açıklama yaptı. Güneyin, “Suriyeliler göçmen veya mülteci değil geçici koruma kapsamındaki yabancılardır.” dedi.
Hükümete yakın Medya kuruluşlarında Suriyeliler için kullanılan göçmen ve mülteci ifadelerini eleştiren İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güneyin, Ülkede her geçen gün büyüyen bir sorun haline gelen Suriyelilerle ilgili devletin acil önlem alması gerektiğini savundu. “ Bu durum artık bir beka meselesidir.” diyen Güneyin, bazı medya kuruluşlarında gazetecilerin ve siyasilerin maksatlı olarak Geçici koruma statüsündeki Suriyeliler ile ilgili algı oluşturmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi; 
“Buldukları her yerden ülkemize doluşan milyonlarca insandan bahsederken, özellikle yandaş medya bir merkezden emir almış gibi, bu insanlar için "Mülteci" ve "Göçmen" sıfatlarını kullanmaya başladı.
Oysa ki  Türkiye'deki Suriyeliler mülteci ya da göçmen değil, "Geçici Koruma Kapsamındaki Yabancılar" statüsünde.
Peki neden ısrarla mülteci göçmen sıfatlarını kullanıyorlar. Onlara bir takım haklar vermek ve ülkede kalıcı olmalarını sağlamak için. 
Bu durum ülkemiz için aslında gerçek beka meselesidir. Bu misafirlik haddinden fazla uzamıştır. Suriyelilerin ülkemizde yaptıkları asayiş olaylarını münferit hadiseler olarak değerlendirmek büyük bir akıl tutulması değilse, her suçu üstüne attıkları dış güçlerin büyük planının bir parçasıdır.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.