GÜNDEME DAİR...

Erzurum’un gündemine dair, yapılan açıklamalar sonrasında aklıma gelen iki fıkra var. Sizlerle de paylaşmak istedim. Erzurum’un Tortum ilçesine yeni bir Kaymakam atanır. Kaymakam bey ilçeyi tanımak için gezerken, bir Tortumlunun eşeğiyle birlikte köprünün altından geçerken eline aldığı keserle köprünün altına zarar verdiğini görür. Biraz da hiddetli bir biçimde sorar.

 

 

 

 

“Amca neden köprüye zarar veriyorsun?” Yaşlı adam biraz da mahcup. “ Eşek geçerken kulakları köprüye değiyor, zarar görmesin diye, kulaklarının değdiği yeri kırıyorum.” der. Kaymakam kızar, “ Yahu amca köprüye zarar vereceğine eline bir kürek al ve toprağı biraz kaz. Böylece eşek de rahat geçer, köprüye de zarar vermemiş olursun.” der.

 

 

Tortumlu amca yapıştırır cevabı, “ Kaymakam bey, ben diyorum kulakları sen diyorsun ayakları.”   

 

 

 

Gündemdeki iddiaları karşı yapılan açıklamalara sizce de cuk diye oturmuyor mu?

 

 

 

 

Bir diğer fıkra gibi olay da  Erzurum’da yayın yapan bir Televizyon Kanalında yaşanıyor. Eşref hoca, Erzurum’un sevilen, saygı duyulan bir din alimi. Canlı Yayında Kurban kesimiyle ilgili bilgiler veriyor. Programa bir kadın izleyici bağlanıp soruyor; “ Hocam bizim borcumuz var, kurban kesmek bize farz mıdır?” Hoca saf temiz kalpli bir adam, “ Kızım borcunuz varsa kurban size farz değil.” diyor. programın sunucusu uyanık başlıyor kadına sormaya; “ Eviniz var mı?” Kadın, “Var evet”“ Arabanız var mı?” Kadın “ Var Evet” Sunucu; “ Peki bu bahsettiğiniz borç neyin borcu?” Kadın, “Yeni bir ev aldık onun borcu.” deyince, aldatıldığını anlayan Eşref Hoca dayanamıyor ve yapıştırıyor cevabı; “ Kızım bak Allah üç kağıtçı kulunu tanıyor.”   

 

 

Evet gerçekten de bizleri kandırabilirsiniz ancak  Allah üç kağıtçı kulunu tanıyor! 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.