EĞITIM Haber Girişi : 11 Nisan 2022 16:00

GELENEKSEL OYUNLAR ÇOCUKLARA ÖĞRETİLECEK

GELENEKSEL OYUNLAR ÇOCUKLARA ÖĞRETİLECEK
Erzurum’da etwinning projeleri, eğitime katkı sağlamaya devam ediyor. Geçmiş Zaman Oyunları(PAST TIME GAMES) projesi ile çocuklar geleneksel oyunları öğrenecekler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan proje koordinatörü öğretmenler şunları söyledi; “ 4-11 yaş grubuna hitap eden projemiz. geleneksel oyunları günümüz çocuklarına öğretmeyi amaçlamıştır. Çocukların sosyal becerilerinin gelişmesi için oyun çok önemli bir faktör. Bu nedenle projemiz süresince çocuklarımıza dört farklı geleneksel oyun öğretilecek, bunun yanında teknolojiyi doğru kullanmalarını sağlamak için web2.0 araçları öğretilecektir. Nursel Kaya’nın kuruculuğunda  oluşturulan yabancı ortaklı projede Cemil Ulukurt, Aysu Özçaylak, Süleyman Tamşen, Ayşegül Okumuşoğlu, Özlem Demir, Ömer Tek, Nigar Kara, Hacer Bora, Ayşenur Daşkın, Mıhaela Marculescu yer almaktadır.”

 

 

 

 

 

BİR BAŞKADIR ERZURUM PROJESİ
Öte yandan Bir Başkadır Erzurum projesiyle de şehrin tanıtımı yapılıyor. Erzurum ilinin kültürel özelliklerini en iyi şekilde tanımak için kurulmuş projenin Canan Ulukurt ve Aysu Özçaylak koordinatörlüğünü yapıyor. Projede farklı okullardan katılan birçok öğretmen yer alıyor.  Ümmü Karabayık, Mehriye Aydoğan, Fatmagül Sarıoğlu, Mehlika Özbek, Müge Işıklı, Sevda Doğan ve Nursel Kaya’nın yer aldığı proje ile çocuklar Erzurum’un tarihini, doğal güzelliklerini ve kültürünü çocuklara eğlenceli bir şekilde öğretildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.