GÜNDEM Haber Girişi : 12 Mart 2021 13:13

GELECEK PARTİSİ'NDEN 12 MART MESAJI

GELECEK PARTİSİ'NDEN 12 MART MESAJI
Gelecek Partisi Erzurum İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gelecek Partisi Erzurum İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kara, 12 Mart " Destansı bir mücadelenin bayraklaştığı gündür" dedi. 

 

 

 

 

 

Kara Mesajında şunları söyledi. " Rus işgalindeki Erzurum, 1917 yılında Rusya’da çarlık rejimi çöküp, Bolşevikler ülkeyi ele geçirince, Rusların işgali bırakıp boşalttıkları Erzurum'a, Doğu Anadolu’da Ermenistan hayali kuran Ermenileri yerleştirildiler. Ermeniler emsalsiz bir soy kırama giriştiler, yaşlı genç, çoluk çocuk demeden Erzurumluları katlettiler. Yaklaşık 50 bir hemreşimiz şehit edildi. Erzurum yine de pes etmedi. Kanının son damlasına kadar mücadele etti. Bu destansı mücalede, tarihe altın harflerle yazılıdır. 

 

 




10 Ocak 1918’de 1’inci Kafkas Kolordusu Komutanı Kâzım Karabekir Paşa, ordusuyla ilerledi, İ13 Şubat 1918’de alevler içinde yanan Erzincan’ı, 25 Şubatta Aşkale’yi kurtarmış ve 26 Şubatta Erzurum’a doğru ilerlemeye başlamıştı. 11 Martta Ilıca kurtarıldı. 12 Mart 1918 günü, Erzurum’un esaret günleri sona erdi. 

 

 

 

 

Erzurum tarihten bu güne bütün gözlerin üzerinde olduğu bir şehirdir. Erzurum Türk devletinin kalesidir. Bu gün bile Ermenilerır, sözde Kürt devletlerinin hayalini süslemektedir. Yayınlanan sözde haritalar bunun kanıtıdır. 

 

 

 

 

Erzurumlu can verir vatanın bir karış toprağını kimseye vermez, bu böyle bilinmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, bu toıprakların vatan olması noktasında canlarını sakınmadan veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Erzurum'un kurtuluş gününün tarihten ders alınmasına vesile olmasını diliyorum." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.