EĞITIM Haber Girişi : 24 Eylül 2018 09:15

Forma değiştiren okullar velileri zor durumda bırakıyor

Forma değiştiren okullar velileri zor durumda bırakıyor
Her yıl forma değiştiren okullar velileri zor durumda bırakıyor. Her yıl çocuğuna yeni forma almak zorunda kalan veliler durumdan şikayetçi.
Kocaeli'nde oğluna okul için pantolon alamayan babanın intiharı sonrasında, sürekli değiştirilen okul formaları velileri zor durumda bırakıyor. Bir tarafta veliye yük olmasın diye okul kitapları bakanlık tarafından ücretsiz dağıtılırken, diğer yandan okulların her yıl forma değiştirmeleri tepkilere neden oluyor. Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu dönemde yapılan bu uygulamaya tepkiler yağıyor. 



Konuyla ilgili bir tepki de tüketici hak arama derneği başkanı Nihat Altay'dan geldi. Altay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla konuyu gündeme getirdi. İşte Altay'ın o açıklaması;  
" Bu yıl forma değiştiren okulların isimlerini tek tek aşağıda yazdım. Gri renk pantolon lacivert olmuş. Sarı kazak, kavun rengi olmuş. Acaba pantolonun gri veya lacivert olmasının kime ne zararı veya kârı olur? Velinin biri okul müdürüne, "geçen yıl forma aldık, bu yıl neden değiştiriyorsunuz?" diye soruyor. Müdürün verdiği cevaba bakar mısınız. "Ben 15 Temmuzdan sonra gelen bir müdürüm, farklıyım." Daha geçenlerde çocuğuna forma alamayan babanın intiharı da mı bize ders olmuyor? 
Formaları satan mağazalarda bu durumdan şikayetçi. Mesela mağazanın biri, Kocatepe İlkokulunun geçen yıldan kalan 100 tane formasını çöpe atmak zorunda kalacak. 
Yazık... Bu formaların çöpe atılması milli servete, GSMH'ya, veliye, satıcıya yani herkese zararı var. 
Forma değişikliklerinin Reis'e kadar ulaşması için elimden gelen çabayı göstereceğim.
İşte bu yıl forma değiştiren okulların isimleri.
3 Temmuz Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Erzurum Lisesi, Hamidiye Lisesi, Sağlık Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi, Necmettin Erbakan Fen Lisesi, Şah. Yakup Sürücü Lisesi, 50. Yıl Ortaokulu, Kayakyolu İlk Okulu, Polis Amca İlkokulu, Kocatepe İlkokulu."


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • SEFA ACEMOĞLU 01 Ocak 1970 02:00

    sayın editör 3temmuz Anadolu imam hatip lisesinin müdürüyüm evet biz öğrencilerimizin isteği ve okul aile birliğimizin kararı ile formalarımızı değiştirme kararı aldık ama bu sadece bu yıl başlayan 9.sınıflarımıza zorunlu kullanılabilir eski forması olan öğrencilerimiz eski formalarını giyebiliyorlar haberiniz güvenilir kaynaktan değil tamamen asılsız ve manidar.