FIKRA GİBİ

Bildiğiniz Nasrettin hocanın fıkrası; Akşehirliler biricik Hocalarını, yine bir Timurluk iş için huzura göndermişler. Nasreddin Hoca bu hayırlı işe hayır der mi? Timur’un huzuruna çıkmış ama, Hünkâr’ın da huzuru büsbütün bozulmuş. Nasıl bozulmasın, Akşehirliyi korudu, her dediğini yaptırdı, üstüne üstlük hiçbir zaman sözünü esirgemedi. Ben şimdi yapacağımı biliyorum, diyerek, hemen iki kişi çağırmış:

– Tez Hoca’yı yatırın, üç yüz kırbaç şaklatın!

Hoca, ölümle burun buruna geldiğini anlayıp:

– Hünkâr’ım, demiş, ya saymayı bilmiyorsun ya hiç sopa yemedin!

 

 

Peşin peşin fıkrayı anlatayım istedim. DEVA Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı lutfedip Erzurum'a geldi. Seçimlere 30 gün kala, zira kendisi Ankara'da yaşıyor. Gelir gelmezde basın toplantısı düzenleyip kendisini tanıtmak istemiş. Buraya kadar sıkıntı yok. Ama yarışa öyle bir gireyim ki ses getirsin istemiş olacak ki yaptığı açıklamalar inanılır gibi değil.

 

 

Bakın ne diyor DEVA Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Yusuf Türkmen; " Erzurum Büyükşehir Belediyemiz de Rantiye ve Şantiye anlayışını şiar edinen ancak gırtlağına kadar borca batık bir belediyedir. Bugün yapılan iş olarak gururla gösterilen ve üzerinden oy devşirilmeye çalışılan birçok iş ve işleme ilişkin borçlar ödenmemiştir. Nitekim sayıları şeffaf olmadığından tarafımızdan tam olarak bilinmemekle birlikte Belediyenin sahibi olduğu yaklaşık 800 araç ve 6000’e yakın taşınmaz hacizli durumdadır." 

 

 

800 araç, 6 bin taşınmaz...

Kaç kaç....?

800 araç 6 bin taşınmaz hacizliymiş. 

Ne diyordu Hoca Nasrettin Sultana? 

Ya sayı saymayı bilmiyorsun Avukat Bey, yada hiç  Erzurum'u... 

 

 

Gerçekten olabilir mi diye düşündüm, hemen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı'yı aradım. " Başkan böyle bir iddia var,gerçekten böyle bir durum var mı?" diye sordum. Başkan Aynalı uzun süre güldü. " 6 bin taşınmaz ne demek? Belediyenin 6 bin taşınmazı keşke olsa... Ayrıca araç parkımızda yaklaşık bin 500 araç var, 800'ü hacizliymiş. Sinan bey Hiç güleceğim yoktu. Bizim ne taşınmazlarımızda, nede araçlarımızda haciz var. Bakın araçlarımız Erzurum'da yüzlerce noktada çalışıyor. Böyle bir durum olsa, Erzurum'da toplu ulaşım aksar, belediye iş yapamaz. Bölge bir durum mu var? " diye cevap verdi. 

 

 

Gerçekten de şaka gibi. Anlıyorum, aday ömrünü Ankara'da geçirdiği için bilmeyebilir. Ancak DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, hem tecrübeli bir siyasidir, hem de şehri iyi tanır. Vahit ağabeyi başkan adayını hiç mi uyarmadı? "Bak Avukat bey bu iddilarında insanları güldürme" demedi merak etmedim değil. 

 

 

Herhalde başkan adayı yaşadığı Ankara ile karıştırdı Erzurum'u. 

 

 Yahu 6 bin taşınmaz nedir??? 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.